Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Väldigt mycket, väldigt nära


Det blev en intressant kväll i Tväråbäck. Skolan där min fru hade sin första lärartjänst.

Det ska finnas en tavla där som målats av naivisten Ruth Wållberg. En tavla där bl.a. min fru finns med och som hon bad mig fota ikväll. Nu fanns inte tillgång till den ,så jag får försöka ta det en annan gång.

Det blev skoldiskussioner i flera led. Jag avundades inte de tre musketörerna Johan Söderling och Per-Erik Lundmark (S) och Per Nyström (V). Under förutsättningarna som rådde, bitvis motvind i närheten av styv kuling, gjorde de väl inte dåligt ifrån sig.

En av sakerna i majoritetens tankar som jag har svårt att förstå är att Pengsjö och Tväråbäck skulle få 13-17 elever var om man skickar mellanstadierna till Vännäs. Om ingen skulle flytta till andra skolor, alltså. Samtidigt kräver Skolverket för elevernas skull att en friskola ska ha minst 20 elever. Jag förstår inte hur man tänker här.

Jag tror inte att det finns några pengar att tjäna på en förändrad skolorganisation. Eventuella besparingar kommer bl.a. att ätas upp av att allt för många engagerade föräldrar vänder Vännäs skolor ryggen. Det tror jag S-V själva om att räkna ut.

Samtidigt ska vi veta att Vännäs behöver spara. De närmaste åren blir inte lätta.

På vägen tillbaka fastnade bommarna vid järnvägen i nedfällt läge så jag vände och tog vägen genom Hällfors och Vännäs. Strax innan Fällforsbäck svepte några hundra kilo  älg precis framför huven. Såg inte kronan riktigt, men det kan ha varit 14-16 taggar. Tur det gick sakta. Eller ska man se det som att man passerat älgen innan han kom över vägen om man kört fortare?

Nu är det godnatt!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Magnus Liljeström

    Fundera på följande:

    På en sträcka av 1 mil passerar en älg i timmen. Hur förändras risken att köra på en älg om du ökar hastigheten från 60 till 120 km/h?

    😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.