Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Helikopterrånet

Oj, vad jag önskar att rånarna ska tas. Dessa som förstör livet för så många som hamnar mellan dem och de pengar de stjäl. Som drar upp kostnaderna för oss och samhället och som inspirerar fler att skaffa arbetslösa och kriminella inkomster.

Jag önskar verkligen att de inte ska ha en ögonblicks glädje av pengarna. Att de ska bli och känna sig jagade, tappa den sociala status många av dem verkar ha och få många år i fängelse. Jag önskar polisen all lycka och framgång i jakten. Gud give att det får bli ett stopp och ett slut på det här!

Sen önskar jag en förklaring till att värderån knappt förekommer i Norge och nästan är vardagsmat här. Det handlar inte bara om polisens reaktiva arbete. En stor del av förklaringen måste ligga på ett annat plan.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Huvudproblemet är nog att rånare kan lagföras ett stort antal gånger med ungefär samma straff varje gång utan avseende vid att de inte plockat fram rånbytet och trots att de inget lärt av föregående straff. Har man gömt undan miljonbelopp borde vederbörande inte släppas ut förrän pengarna kommit till rätta och i en del fall torde detta innebära effektiv livstid. Andra rånet borde även innebära effektiv livstid. Ett rånbyte på ett tiotal miljoner innebär nu att nästa rån blir ännu mera resurskrävande och spektakulärt o s v i en uppåtgående spiral. De aktuella rånarna kan låta sig fångas, sitta inne 4-5 år och sedan förtidspensionera sig på Riviäran med 100 miljoner på fickan. Den stora majoriteten av Sveriges yrkesgangstrar finns varje dag på fri fot, utsläppta av vårt sk rättssystem.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Håkan Rombe (2009-09-23 21:53)
    Jag tänker i dina banor. Det verkar som omvärlden förvånas över vår hantering av problemet. Jag trodde att det framför allt var Norge som avvek från Sverige, men enligt flera källor är det Sverige som avviker från övriga världen vad gäller värderån. Något måste göras åt det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.