Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Defekt funktionalitet

Det är inte bara det perfekta som är funktionellt. Det ser man t.ex. på den här björken som jag inte sett förrän härom dagen, trots att jag kört förbi den många gånger.

Visst inbjuder den till en del trevligheter som en perfekt, rakstammig praktbjörk inte kan användas till? Hade man varit tio år skulle man ha velat svinga sig upp och sitta en stund. På ett eller annat vis. Det skulle man kanske vilja nu också, men man blir ju lite mer försiktig med åren. Om inte annat med sitt anseende.

Vad gäller defekter och funktionalitet kan det vara på samma sätt med människor. Tänk så många rakstammiga man mött som inte riktigt infriat alla löften och så många krokiga specialare som överträffat alla förväntningar och varit till både nytta och glädje.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Mim

    Går ofta i skogen och funderar över likheten människa/träd när jag ser t.ex en trädstam som plötsligt delar sig och blir två stammar,inte en utväxande gren utan liksom en stam till (men de har ju samma rotsystem… är det kanske ändock en uppåtsträvande gren?) vill gå sin egen väg ? osams? därför tyckte jag det var intressant med din björk häls.Mim

  2. Jan Nilsson

    Svar till Mim (2009-12-28 17:16)
    Min pappa Tore, men ändå mycket mer min farbror Kjell, såg ständigt saker och gestalter i skogens träd och grenar. Idag hinner vi kanske inte med att se så mycket. Hinner alltmer sällan ens ut i skogen.
    Grattis du som kommer dig ut! *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.