Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ser att fruktansvärda ord använts av en präst…

Ser att fruktansvärda ord använts av en präst på ”förlorarsidan” vid kyrkomötesbeslutet i veckan. Han erkänner, men hävdar rätten till sitt grova språk. Tala om att förstöra för sig och dem som har liknande åsikter i frågan.

3 kommentarer

  1. John Nilsson

    Nu var det väl ändå inte grovheten i språket som var problemet, utan det kombinerade förakt emot den kvinnliga kollegan såväl som emot homosexuella. På en arbetsplats räknas det han sa som sexuella trakasserier. Då är det inte grovheten i språket som är problemet, som sagt, utan det krav på makt som det sagda representerar i den givna situationen.

    //Genusvetare men bedrövad över dumheten i kyrkomötets obibliska beslut

  2. Andreas Holmberg

    Jo, det var klandervärt uttryckt. Men en viss kyrklig prydhet gör frågan motiverad i sak. Detta kan lättast klargöras genom att tänka sej en kille från Rfsl (som lever med en kille) i samma situation. När kvinnan säger sej vilja ”gå och rösta för kärleken” undrar han om hon tänker som en biskop, som tidigare sagt att ”det ju inte är själva sexualiteten utan kärleken vi välsignar.” Han vill få klarhet genom ungefär samma fråga som Dag S: ”Så du och kyrkan tycker det är OK att jag och min kille gör det där [valfria ordalag]?” Och menar att vi därigenom ”blir ett kött” enligt Jesus´ definition?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.