Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När Idrottsmedicin flyttat

När denna spetsverksamhet lämnat Umeå bör det ske en grundlig genomgång av vad som hänt och inte hänt. Den borde göras av så oberoende personer som möjligt för att det inte bara ska bli pajkastning av det. Vi bör inte bara ta den svidande förlusten, utan i alla fall lära oss något på köpet.

Hur gör man för att behålla utomordentliga vårdverksamheter även när de blir privata? För att uppmuntra till medicinska innovationer? Hur kan samarbetet mellan landsting och vårdgivare se ut? Vilka garantier kan ges och vilka kan inte? Vad kan man förvänta sig som vårdgivare och som landsting? Vad ska man kräva av politikerna?

Det här får bara inte upprepas.

Jag känner förresten en som fick hjälp på Idrottsmedicin (det var ingen åt Zlatanhållet!). Den personen hade aldrig varit med om ett sådant positivt bemötande i vården under hela sitt långa liv. Tänk om sådant bemötande smittade. En sådan epidemi hade varit positiv.