Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Influensa och vaccin

Vården anser att det är troligt att Agneta och jag har grisfrossan. Huvudvärken och hostan har varit värst. För Agneta påverkades t.o.m. synen. Hon hade tämligen hög feber, nu kommer den och går på lägre nivå. Min har inte nått så högt. Jag vet inte vad man ska tro, jag har haft ännu mer typiska symptom tidigare. Less är jag i alla fall.

Det hade känts bra om det kunnat bekräftas att man haft flunsan. Men jag förstår fuller väl att man inte kan belasta vården praktiskt, administrativt och ekonomiskt med att ta prover på mest halva befolkningen.

Nu blir det för säkerhets skull vaccin ändå när febern och hostan är borta och orken är tillbaka. Utan provtagning kan man inte vara säker på att man haft "den nya".

Visst har det varit mycket hysteri kring influensan. Själv blir jag även matt av allt svammel och alla grällt målade konspirationsteorier mot vaccinet. Det talas t.ex. om kvicksilvret medan människor har ofattligt många gånger mer i en enda plomb än som kan finnas i vaccindosen.

Vi har sannolikt haft barn på Mariaskolan som haft influensan. De har klarat sig hyfsat bra, men skulle några bli allvarligt sjuka vill jag inte vara den som valde bort vaccinet för egen del. Vill veta att jag gjort det som går.

Särskilt nu när första vågens insjuknade blir fler.