Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sluta med politik och blogg?

Igår fick jag ett brev från någon som uppmanade mig att sluta med politiken och bloggandet. Jag gissar att skrivaren och jag är bekanta, men kan inte vara säker. Brevet var anonymt.

Det finns personer som till skillnad från mig har vant sig vid det diffusa obehaget i att få anonyma brev. Några av dem brukar kasta en blick längst ner på brev de får. Finns inget namn så läser man inte mer. Läser man så fäster man inget avseende vid det som sändaren inte vill stå för.

Jag ska tänka över det som stod. Mycket av det har jag tänkt på många gånger, vissa saker tänker jag på mest varje dag. Ja, inte bara det. Det fanns även kritik som handlade om andra uppgifter jag har, den hade jag inte direkt tänkt på tidigare.

Jag  skulle gärna samtala lite kring olika saker som stod i brevet. Kanske också om en del som inte stod. Skriv gärna ett till, med ditt namn.

 

Etiketter:

17 kommentarer

  1. Kicki Axengrip

    Vad tråkigt att höra. Detta är ju bloggandets baksida… Men du verkar ha funnit bra strategier för att hantera det. Och dina bloggar läses av många. Det är säkerligen fler som vill att du SKA blogga än de som inte vill. Jag tror också att din röst i politiken behövs. Du har värdegrunder som behöver spridas i vårt samhälle. Keep going strong!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Kicki Axengrip (2009-11-18 18:09)
    Tack Kicki. Men det skulle kännas bra att få prata med den som skrivit det här. Sen blir det nog rent allmänt det andra förhållningssättet.

  3. lf

    Nej,nej sluta inte att blogga.Det är ju det instrument vi har att byta åsikter.
    Jag kan säga att jag har respekt för dina åsikter.Men du skulle ha varit socialdemokrat.Då har pusselbitarna fallit på plats.

  4. Cyrene

    Nej…Nej…Ge inte upp!!! för ett annonymt brev…..Att blogga är ett bra instrument som vi politiker har, för att kunna ge uttryck om åsikter och tankar.vi har….
    Visst kan det kännas att man vill ge upp ibland, som fritidspolitioker så vill vi kämpa för den kommun vi bor i…….Jan! Ta nya tag och fortsätt. Cyréne

  5. Jan Nilsson

    Svar till lf (2009-11-18 20:15)
    Tack för uppmuntran, lf. Ja, bloggen är lite av varje. En märklig sorts dagbok och en plats för att byta och bryta åsikter.
    Funderar på vad du menar med de där pusselbitarna. Du hör kanske till de socialdemokrater som av partiet eller andra fostrats att tro att (S) har patent och monopol på medkänsla, medmänsklighet, omsorg om svaga och annat mera sådant. Vill bara tala om att de sakerna kom till jorden långt innan August Palm och SAP. *s*
    Men tack i alla fall!

  6. Jan Nilsson

    Svar till Cyrene (2009-11-18 21:47)
    Tack. Jag hade nog inte skrivit något om det om jag inte gärna hade velat komma i kontakt med den som skrev, i det här speciella fallet.

  7. Jan Nilsson

    Svar till Mikael Sundling (2009-11-18 23:39)
    Jag ska ta med mig funderingarna, det var inte bara vanligt skäll, men jag tror fortfarande att jag har en uppgift i det politiska. För en del låter det säkert uppblåst och högtravande, men så ser jag det ändå.

  8. lf

    Jag har levt betydligt längre än du.Jag tror nog om du rannsakar dej själv så vet du vem som har byggt upp välfärden och solidariteten i Sverige över tid.Det är inte högern.Jag tror inte att du är i grunden är moderat.Har du nått arv att bära eller?

  9. Jan Nilsson

    Svar till lf (2009-11-19 17:57)
    Sveriges välfärd byggdes upp genom försprång och konkurrenskraft vi förr haft framför andra. Som krigsbesparat land med liten egen marknad har vi exporterat trä, malm och industriprodukter, ofta högteknologiska. Tillverkning och handel ger välfärd. Många länder med lika bra eller bättre välfärd har inte haft socialdemokratisk dominans. Det finns mycket den gjort bra, men den är långt ifrån så betydelsefull som den tror själv. Att den trott sin egen politik vara enda garanten för framgång och välfärd ledde nog till att socialdemokratin kom allt längre från verkligheten. (Forts..)

  10. Jan Nilsson

    (Fortsättning på förra inlägget)
    lf, du frågade om jag hade något arv att bära…
    Det kanske man kan säga. Min adoptivfar, småbrukarson och predikant, blev mitt i livet riksdagsman och satt i 21 år. För moderaterna. Han var inte heller ”skolad och driven” politiker.
    Min biologiske farfar skottade kol i pannhuset på ett av Modos pappersbruk.
    Vad gäller arv för övrigt så ska vi inte glömma att skola och sjukvård för alla har sina rötter i kristendomen…

  11. lf

    Jag är varken religiös eller moderat.Jag tror på människan och den solidaritet som utformats i det demokratiska samhället.Mina föräldrar var inte kristna men jag uppfostrades med kärlek och tron på det solidariska samhället.Det är mycket möjligt att det har sina rötter i kristendomen.Vad jag har svårt för är att det begås så mycket krig och elände och där religionen är inblandad.Har du funderat på detta?

  12. lf

    Jag måste fråga dej om tidigare inlägg.Tror du att högern och brukspatronerna hade skapat ett jämlikare samhälle som vi vanligare människor hade fått tagit del av?

  13. Isak

    Tycker att Herr Nilsson inte skall sluta att blogga. Men
    fråga mig inte varför jag tycker det. Att lämna ut sig och
    de närmaste till allmänt beskådande är lite för mycket i
    förhållande till vanligt författande. Tyvärr så är det
    för många bloggare som lider exhibitionism. Har lovat att
    jag skall vara snäll och inte nämna några namn. Men så lä-
    nge som Herr Nilsson pratar politik och religion utan att
    dem beblanda, så är det helt okej. Men han måste lära sig
    att leken tåla, när inte alla tycker som honom själv. Som
    lärare så är det ett yrkeskrav att vara objektiv.

  14. Jan Nilsson

    Svar till lf (2009-11-20 17:57)
    Under många år med fängelsebesök fick man alltid de frågorna. Många av ”religionskrigen” är egentligen socialt betingade, t.ex. Nordirland. Men visst blir människan som värst när hon släpper loss sitt hat och sina sämsta sidor under skydd av ”rättfärdighet och sanning”. En av Sveriges mer kända präster skrev en gång en sak om det – ”När gammeladam blir religiös”.
    Man får tänka att ondska i Guds namn inte är hans fel.

  15. Jan Nilsson

    Svar till lf (2009-11-20 19:57)
    Tror inte det stod på brukspatronernas dagordning, nej. De konservativa å sin sida har velat skynda långsamt i förändringarna, något man inte kan beskylla t.ex Hinke Berggren för.
    Det går inte jämföra med tidigt 1900-tal eller komma dragande med Ådalen 31 när man talar dagens politik. Man kan möta sossar som nästan gör det. (S) har gjort mycket bra, det förnekar jag inte. Men jag tror inte man på långa vägar förnyat sin politik tillräckligt än. Vi har ett helt nytt läge där Sverige inte klarar att vi höjer skatter och betungar den allt mindre andelen arbetande med än större offentlig sektor.

  16. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2009-11-20 22:49)
    Tack för det Isak. Ja, vem skulle du gruffa med annars? Du skulle få det halvtråkigt. *s*
    Tycker du jag ska bli mindre personlig och mer politisk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.