Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sverige och Ryssland

Det är bra när grannar talar med varandra. Det ryska besöket vid EU-toppmötet i Sverige kan ha mycket gott med sig, om det vill sig väl. Att ha ett vettigt förhållande till varandra, ett bra utbyte och goda handelsförbindelser kan alla vinna på.

Det är samtidigt viktigt att man är uppriktig med grannar som inte uppför sig som anständigheten kräver. Öppna samtal med respekt för både integritet och sanning är i regel början på att få till ett långsiktigt gott förhållande. Reinfeldt tog enligt DN också upp frågan om människorättsaktivister som dödas och mänskliga rättighter som inte uppfylls.

I SvD finns en artikel som kan läsas av den som är mer intresserad av Ryssland än att kanske kunna dra in en krona till på rysslandsfonden.

Rysslands president ger på flera sätt ett gott intryck. Han har bl.a. uttalat sig om Stalin som väcker viss förhoppning. Han kallade honom nyligen kriminell. Sveriges största dagstidning funderar samtidigt på vem presidenten egentligen är och vilken ställning han har. Tidningen Forbes rankade nyligen Medvedev som den tredje mäktigaste mannen, i Ryssland. Efter KGB-klanens mäktigaste.

Man hoppas att Sverige inte bara haft besök av en skyltdocka.

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.