Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

40 %

Så här vid dagens första kaffekopp tänkte jag vädra lite förvåning. Av Europas 10 miljoner vaccinerade är 4 miljoner svenskar.

Här har man tyckt att det går segt och trögt med vaccineringen, sedan visar det sig att vi som vaccinerats i Sverige hittills utgör 40 % av alla vaccinerade i hela EU. Både egna och andras erfarenheter tyder på att det utförts mycket effektivt på våra vårdcentraler och skolor. Många svenskar har också tänkt på sina medmänniskor och låtit vaccinera sig.

Ingen vet hur många dödsfall i aktiva åldrar vi drabbats av om vaccineringen inte nått så här långt. Ingen vet hur det blir när influensan kommer i sin andra våg.

Man får hålla med dem som berömmer Sveriges sjukvård för hur långt man nått i motandet av "den nya".

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Isak

  Ja det var då för väl att inte den Moderate sjukvårdspol-
  itikern Edward Riedl fick bestämma i vaccinatonsfrågan.
  För då hade vi legat på Europanivå. I övrigt så håller jag med om, att trots kritiken så har vaccinationsorga-
  nisationen fungerat förvånansvärt bra. Och vi är bra rustade om det blir en andra våg.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Isak (2009-12-04 13:33)
  Inte ofta vi brukar tycka lika, men här gör vi tydligen det. Men jag förstår inte vad du menar med att Edward skulle vilja försena eller begränsa vaccineringen. Det har jag mycket svårt att tänka mig.

 3. kristina

  Jaså.. 4 milj i Sverige… Jag är inte alls förvånad att vaccinationerna nått 4 milj, så otroligt hysteriskt det varit kring influensan just här… Jag menar, socialstyrelsen m fl har ju haft media till hjälp när de velat piska in all denna panik som behövs för att somliga ska tjäna ruskigt mkt pengar… nu lät jag hård va? Och jag tror jag har rätt, tyvärr. Irriterad och stött blir jag också på alla som dumförklarar alla som valt att vägra spruta in tungmetaller och gift i våra barn och än mer förbaskad blir jag på dem som diskuterar saken med barnen och kallar dem oansvariga smittspridare.

 4. Jan Nilsson

  Svar till kristina (2009-12-06 20:18)
  Kan hålla med om att det funnits hysteriska inslag och att det funnits en och annan löpsedel och artikel som borde få blivit oskriven. Men vi har inte sett slutet, inte den förmodade andra vågen.
  Gissar att media gör en grundlig utvärdering av det här så småningom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.