Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sharialagar i Sverige?

I fredags lades det fram en doktorsavhandling vid juridiska fakulteten i Uppsala, "Islamisk arvsrätt i det mångkulturella Sverige". Doktoranden hette Mosa Sayed och en av handledarna har varit islamologen Jan Hjärpe.

Sayed för fram meningen att Sharialagar ska kunna användas vid arvsskiften i Sverige. Detta skulle innebära att kvinnor ärver mindre än män.

Journalisten Dilsa Demirbag-Sten skriver om detta i dagens SvD – "Rättsförakt i mångkulturens namn". Hon är kritisk: "I sin iver att visa att man sympatiserar med mångkultur har de ansvariga på juridiska fakulteten i Uppsala låtit Sayeds krypskytte mot landets grundlagar och mot medborgarnas lika rättigheter passera som juridik." 

Demirbag-Sten pekar i sin artikel bl.a. på att skillnad i arv är emot svensk grundlag.

Läs artikeln och tänk till. Det kan vara tid att göra just det. Skulle kraven på sharialagar i Sverige stanna vid arvsskiften om vi kompromissade bort grundlagen där?

Etiketter: , , , ,

55 kommentarer

 1. Jonas

  Bra skrivet, men rädd för att det faktiskt kan bli så. Bildar dom ett politiskt parti och med hjälp av likasinnade blir invalda i riksdagen har vi nog inget val än att böja oss om sharia-lagar införs i Sverige.
  Som man bäddar brukar man få ligga som det heter.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas (2010-02-03 13:03)
  Förstår vad du menar och vart du vill. Det är definitivt inte alla bland de muslimska invandrarna du åsyftar som vill ha sharialagar. Risken är mycket större att andra faller för frestelsen att ”snällöppna” för ”begränsade” sharialagar än att de muslimer som kan vilja ha dem får egen majoritet.

 3. Pelle

  iom att detta inte handlar om straffrätt
  så kan jag inte förstå varför, om de som påverkas av ett arv samtycker, de inte efteråt kan justera arvet efter vilka principer de vill utan att blanda in lagändringar? om nu detta är fastlagt i kulturen hur de ska gå till så måste ju alla vara överens…..så då behöver man ju inte lagändringen…

  (kanske vissa skatteeffekter som inte kan kompenseras men, men…)

  dvs ett tvång (lag) behövs ju bara om folk inte håller med…..för att man t.ex. är ….kvinna?

  -Pelle

 4. Dan Ek

  Mosa Sayeds avhandling har väckt viss diskussion på bloggar och debattsidor. Författaren själv skriver i avhandlingen att den ska ses som ett inlägg i den pågående debatten om det mångkulturella Sverige. Men i inledningen av disputationen gjorde Mosa Sayed klart att han inte föreslår lagändringar, utan bara diskuterar möjliga tolkningar inom ramarna för dagens lagar.
  Mosa Sayed förordar ett mångkulturellt synsätt i de här tolkningarna. I sin förlängning kan det få till följd att Islamisk arvsrätt, där bland annat en dotter får hälten så stort arv som en son, kan tillämpas. Det här kan endast

 5. Jan Nilsson

  Svar till Pelle (2010-02-03 20:33)
  Ja, är man ”överens” får man justera inom lagarnas ram. Den dag vi öppnar för ett ”shariatillägg” i svenskt rättssystem tror jag vi gör ett stort och oöverblickbart misstag.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Dan Ek (2010-02-04 00:34)
  Vill man regelmässigt missgynna döttrarna på det sättet finns förstås ett manöverutrymme. Man är bara garanterad sin laglott vid arv. Att vi genom lagändringar skulle öppna för sharialagar i rättsväsendet är jag absolut emot. Var skulle gränsen dras?

 7. Kim

  Hej Igen! Nu är jag här och skriver. Intressant att du lagt upp denna fråga. Jag antar att du förstår nu en orsak till vad jag tidigare skrivit om just dessa lagar. Jag anser väl att dom som kommer hit ska INTE kräva något av oss, dvs INGA Sharialagar i svensk lagstiftning. Det var dock en intressant artikel. Men detta vansinnesprojekt måste stoppas innan det ens hinner starta. Jag hoppas oavsett vilka som sitter i Regeringen att dom ser vilket kaos detta kan bli om vi inte drar gränsen tidigt. att människor tycker/tror som dom gör är inte olagligt, men går det ut i brott så är det inte bra!

 8. Kim

  Ett inlägg till angånde mångkulturen.. Vi har varit med om att människor har ritat/målat karikatyrbilder av Mohamed mf från den muslimska världen. I en del fall har detta tenderat till hotelser från den muslimska världen. MEN att nidgöra och förnedra Jesus Kristus är tydligen Okej i sverige! VARFÖR är det okej att driva med våran tro och vårat lands kyrka? Men när mångkulturens religion ”skojas” med så blir många ursinniga. och vi som blir upprörda och säger ifrån på olika sätt blir kallade rasister och att vi inte tar hänsyn. Tragiskt men sant. Daltande med Vansinne skulle jag kalla detta

 9. Roland

  Det talas om sharia och arvsrätt. Hur stora delar av sharia är svenskarna beredda att acceptera?
  ”Den som begår äktenskapsbrott skall stenas till döds. Den skyldige grävs ner till naveln. Sedan är det upp till människorna att kasta sten. Ingen sten får vara så stor att den är direkt dödande. Stenarna skall vara lagom stora, lagom många, för att ge en lagom långsam död, lagom plågsam.” Detta är en av lagarna i sharia!!!

 10. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-02-07 19:46)
  Den här kommentaren har jag missat. Blir lätt så när det är äldre inlägg. Det är upprörande och inkonsekvent att hädelse bedöms så oerhört olika. Även att några som hävdar brottet starkt bara ser det när det är riktat mot den egna tron.

 11. Thore

  Alla muslimer vill inte ha Sharialagar, men faktum är att i t.ex Saudi så är majoriteten Sharia muslimer. Går ”svenska” muslimer tillsammans så kan dom lätt bilda ett parti som blir så stort att dom lätt kommer in i riksdagen. Då har vi bara att böja oss för dom lagar som stiftas, alltså kan vi bli ett smyg islamiskt land med vissa Sharialagar trots att sverige är synnerligen sekulariserat.. Detta är inget skräcksenario utan en trolig utveckling. Vi skall välkomna invandrare, samma värde som oss, men behålla vår lagstiftning.

 12. kim

  Hrm. Det tycks visa sig lite ”Problem” med mångkulturen?? eller har jag fel… Här ser alla själva vilket problem det blir när man ska göra allt och alla till lags..

 13. Jan Nilsson

  Svar till kim (2010-06-22 20:27)
  Det blev inte så lite trassel i Nazityskland heller.

  Att vi inte ska öppna för några sharialagar anser jag vara en absolut självklarhet.

 14. Kim

  OJ! Det var magstarkt att läsa jämförelse med nazisterna! Men visst det är sant att det blev trassel där. Men att dra in sharialagar och mångkultur och blanda ihop det med nazism. Det är skilda saker dvs ej jämförbart. Tror att du missförstog vad jag menade. Det jag ville säga var att: Vi har problem med detta, och jag tror att det måste lösas snarast innan det blir totalt kaos. Där tror jag tom att vi är överens? Tyvärr så anser många (dock INTE alla) att vi ska ha en mångkultur, och att den då medför trassel går inte att komma ifrån, såvida man inte stoppar det..

 15. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-06-23 20:16)
  Nazityskland hade ju ett hyfsat konsekvent program mot mångkultur, vill jag minnas från historielektionerna.

  Om man skulle ”stoppa” mångkulturen på ditt sätt, skulle man då bara skicka tillbaka invandrarna i första ledet, eller tar man även barnen som fötts här? Eller blir det enklast att ta alla med annan hudfärg?

  Sharialagar ska vi inte ha, där är vi nog överens.

 16. Kim

  VADDÅ på mitt sätt?? Vilken knasig ton du använder, du anser dig alltså då veta mitt urspprung? Jag har inte sagt att det är lösningen på alla problem att sända tillbaka folk, Men eftersom du verkar vara så mycket ”Smartare” än oss andra så kan du ju säga vad vi ska göra då!
  Säg någon utväg på hur vi ska bemöta människor som kräver såna saker som sharialagar, ett konstruktivt sätt som du tror kan fungera!!

  Jag är själv färgad.. Förvånad eller :S

 17. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-06-25 11:33)
  Bara undrade hur ditt sätt att stoppa mångkulturen är. Nazisterna hade sitt. Att det finns människor som vill införa sharialagar är inte mycket att göra åt, eller? Sharialagarna tycker jag ska hanteras så att de aldrig någonsin införs. Sverige är sedan många år mångkulturellt och det tror jag inte går att backa ifrån. Utom med nazisternas metoder och då är det inte bara mångkulturen som stryker med.
  Skulle några politiker i missriktad ”förståelse” börja mena att vi ska ha parallella lagsystem i Sverige, då måste vi arbeta hårt för att det aldrig någonsin ska bli verklighet.

 18. Kim

  Bara för att det är jag som skriver något så anser jag att det är väldigt knasigt att pararelldra mig med Nazism. Jag tar avstånd från sådant. All mångkultur är inte dålig, det har jag aldrig heller påstått, däremot så finns det saker som är snevridna i samhället.”missriktad förståelse” finns det gott om, tyvärr finns det inte lika många Politiker i regeringen som vill föra en debatt över det. förutom att blogga på vk så kan man undra om ämmnet diskuteras på högre instans? Hur ska den styrande regeringen ”arbeta hårt”?

 19. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-06-26 18:30)
  Du tog upp problemen med ”mångkulturen” och jag exempel på när man med makt ska försöka ”renodla” samhället. I alla tider har olika kulturer levt sida vid sida. Den kristna kyrkan föddes och levde t.ex. bland andra religioner och i en väldig folkblandning i medelhavsområdet. Att vilja ”renodla” kommer också enligt Bibeln att känneteckna världens sista tid. ”Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike”. Jag tänkte inte vara med på det. Samtidigt ser jag problemen när människor kräver egna parallella lagar och tar sig friheter mot andra folkgrupper. Sådant ska Sverige inte falla undan för.

 20. Kim

  Jan!

  Läs boken ”Gömda” av Liza Marklund. Det är en sann historia. Där ser du en stor del av Islam´s baksida. Dvs det är inte så oskyldigt och ofarligt som många anser och tror. Sharialagarna gör det inte bättre.. Sverige får aldrig någonsin falla undan för något sånt. Händer det så tror jag att det kommer att spåra ur ordentligt…

 21. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-07-27 01:02)
  Googla på boktiteln, författaren och ”Monica Antonsson” så kommer du att ana varför den boken knappast kommer så högt upp i högen av böcker jag vill läsa. Det finns fler historier som med största sannolikhet till stor del är uppdiktade. Jag har personligen varit i närheten av en sådan väl dramatiserad ”skröna”.
  Det finns också skrämmande exempel på motsatsen. Riktigt svåra situationer där en ”kulturmuslim” plötsligt blivit närmast islamist med dramatiska konsekvenser.
  Liza Maklunds historia kunde ha varit sann, men tycks inte alls vara det. Boken förblir oläst.

 22. Kim

  Så säger den som är för lat för att orka bry sig att ta reda på det som låter trovärdigt. Jag har läst alla böckerna i serien och tror inte alls det är lögn. ”Tycks inte alls vara det” Jan.. Jag hörde en vän berätta om hur en islamsk man som åkte bort själv sydde ihop sin fru innan han stack till deras hemland, hon blev svårt sjuk och fick infektion. Men visst, du kanske inte tror på det heller.. Min vänninna ljuger säkert!! Alla ljuger väl. förutom du då..har dock en rak fråga. Har m bytt namn till Nya Moderaterna?? jag var på bio igår där dom visar en reklamsnutt ”Rösta på nya moderaterna”??

 23. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-07-27 18:23)
  Nu börjar du få fel ton igen.
  Såg du det jag skrev om kvinnor som råkat illa ut? De ska ha allt skydd som finns. Utan blundande ”tolerans” och missriktad ”förståelse”.
  Avslöjandena om ”Gömda” verkar du i.a.f. ha missat.
  Man får inte bli så sugen att svärta ner att man blir helt okritisk i tanken och låter lögner och vandringssägner passera som Sanningen.
  Jag har som sagt själv blivit lurad så det sjöng om det. Allt verkade trovärdigt och jag gjorde mycket för att ”skydda”, tills det blev klart hur lurad jag var. Det finns alltid de som söker bekräftelsens kickar genom en dramatisk historia.

 24. Kim

  hmm ”Fel ton” vet inte om du alltid är rätt person att bedömma ”tonläge” på alla människor. Jag har inte missat debatten kring Boken jag skrivit om. här ett axplock från en nyhetstidning: Monica Antonsson är glad över att Mia träder fram.
  – Det är väldigt bra. Nu får vi till exempel veta att hon fick asyl i USA för att hon var misshandlad i Sverige.

  Osama, mannen som ska ha förföljt Mia, säger:

  – Jag är dömd för att ha misshandlat Mia.

 25. Kim

  Fick ett mail av en kompis som pratat med tre st muslimer i Landskrona. Nu citerar jag det han skrev i sitt mail!

  ”Frågar om de vill införa sharia i Sverige: ”Självklart”. säger de och ”Islam skall vara den enda religionen i Sverige”. ”Ni kommer själv att vilja ha det så” påstod dessa kaftanrövar. Stämningen blir snabbt hotfull när jag säger emot.
  Förtäckta hot kommer som ett brev på posten: ”Det finns muslimer som hade slagit ihjäl dig för att du inte respekterar Islam” ”

  Min slutliga fråga är då. Om Islam är så ofarlig som religion, varför Flyr människor ifrån Muslimska länder??

 26. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-08-10 18:13)
  Apropå det där med tonen. Läs det förra inlägget du skrev. De flesta svarar inte på ett inlägg som börjar så där. Jag svarar gärna, men då vill jag att du skippar meningar som den första.

 27. Kim

  TACK JAN! för att du påminner mig om att jag inte är perfekt. Ibland funderar jag på varför du inte svarar på andra inlägg där inte den där ”Störande” tonen finns med. Jag är en människa med fel och brister, och vet du Jan! Jag är medveten om det 🙂 Har du lust nu att svara på mina andra inlägg så blir jag väldigt GLAD! Halleluja och Trevlig Helg!

 28. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-08-11 23:44)
  Hej Kim!
  Ibland kommer det många kommentarer mellan tillfällena jag är inne på bloggen. Blir det fler än fem så ser jag inte de första. Jag brukar kolla de sista inläggen, men kommer kommentarerna på texter som ligger månader eller år tillbaka i tiden så ser jag dem knappast alls. Jag ska svara på det inlägg som ligger före här och som jag ser att jag inte svarat på. Och trevlig helg själv!

 29. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-08-10 23:37)
  Det finns helt klart ett fåtal utövare av Islam som är direkt farliga. Hot ska man anmäla, oavsett var de kommer ifrån. Från extremnationalister, islamister eller andra. Så länge jag lever ska jag kämpa emot införande av sharialagar i Sverige, på alla plan.
  Man möter ibland en galloperande inkonsekvens i Sverige. Den kan ta sig uttryck i att man med näbbar och klor vill förbjuda t.ex. skolavslutningar i kyrkan, SAMTIDIGT som man i viss omfattning kan tänka sig att ”religionisera” lagstiftningen genom att öppna för viss sharialagstiftning. Vi ska inte in på den vägen.

 30. Jan Nilsson

  Svar till Kim (2010-08-10 18:17)
  Har läst artikeln.

  Moderaterna behövde i vissa delar en förnyelse av sin politik och en förstärkning och ett tydliggörande av det sociala ansvarstagandet. Detta har skett och har markerats med namnändringen.

 31. Kim

  Tack för svar! Jag hörde nyligen om att Muslimer anser (Det sägs vara sant) att när dom ”intagit” ett land med sin kultur och religion så räknas det landet som Muslimskt, i detta fall sverige. Jag tror och anser precis som du att vi måste kämpa emot införande av sharialagar, men frågan är dock hur dom extremislamister uppfattar våran inställning till deras lagar. Tyvärr så kan ju detta rent av bli ett slags inbördeskrig vilket vore hemskt, även med tanke på att våran försvarsmakt är så nerrustad..Vars står M i försvarsmaktsinställningen?

 32. Tuva

  Motion 2010/11:Fi226 Lån utan ränta

  Motion till riksdagen
  2010/11:Fi226
  av Amir Adan (M)
  Lån utan ränta

  Denna motion är ett bevis på att de nya moderaterna i smyg verkar för ett införande av sharia-lagar i Sverige.

  En fråga till Jan Nilsson. Står ni i moderaterna enade i denna fråga?

 33. Jan Nilsson

  Svar till Tuva (2011-02-01 07:15)
  Ska kolla motionen. Kan dock på förhand säga att du är långt ute på vidderna i din slutsats.
  Lån utan ränta tillämpas för övrigt redan i ett synnerligen nordiskt lånesystem jag så här på morgonkvisten inte kommer ihåg namnet på. Minns att det var aktuellt när vi för länge sedan skulle ta huslån.

 34. Jan Nilsson

  Svar till Tuva (2011-02-01 08:36)
  Så här står det i länken du ger:
  ”Än så länge finns det ingen islamisk bankmodell i Sverige, men däremot JAK (Jordbruk, arbete och kapital) medlemsbank som i stor utsträckning liknar det islamiska banksystemet.”
  Vi ska inte ha sharialagar, men möjligheten att låna utan ränta kan väl ses över. Den finns redan. Vi har också länge välkomnat kapital och satsningar från oljeländer och använder ofta deras produkter. Att se över möjligheten att t.ex. låta en ”oljebank” verka här ser jag ingen fara med.
  Hade motionen krävt att du och jag ska avhålla oss från ränta hade jag protesterat.

 35. Tuva

  Så du anser att man kan anpassa Sveriges lagar efter sharia lagar så länge du och jag inte tvingas att delta i dem.
  Men det är väl så att när man tolkar religionsfriheten omvänt, då finns det snart ingen övre gräns i sin religions utövning.

  Ett spontant tänk av mig, möjligtvis att jag återkommer med en fördjupning.

 36. Jan Nilsson

  Svar till Tuva (2011-02-01 20:02)
  Återkom gärna med en fördjupning, för jag förstår inte riktigt hur du menar. Motionen handlade vad jag förstår om att ”se över möjligheterna” till att driva en liknande bankverksamhet som JAK, något som sedan länge bedrivs i Sverige. Det handlar inte om något tvingande utan om möjligheten att driva bankverksamhet utan ränta.
  Vi ska inte införa sharialagar. Anser du att motionen kräver sådana? Vad anser du är största problemet här?

 37. Bertil Ingerlund

  Hej Låt mej få återkomma med kommentar om ränte fria lån,
  etc.och en intressant man Ingvar Kemprad.
  Det tar kanske några dar men innan söndag kväll så är jag
  klar.
  MVH
  Bertil

 38. Bertil Ingerlund

  Hej Jag lovade återkomma om Ingvar Kemprad bl.a. och Ränte-fria lån. Räntefria lån är en bra lösning. Sen vem som lämnar dessa lån har ingen större betydelse, bara inte pengarna kommer från knark,utpressare,vapenaffärer, krig eller annan olaglig hantering.
  Två stora här i världen som lyckats är Ingvar Kemprad och Billy Gates, på ett ärligt sätt byggt upp sitt imperium
  medans andra inte hunnit med. Se på Billy Gates, med sina pengar har han byggt hus till utslagna. Ingvar Kemprad ger sysselsättning till 100 tusentals människor på olika ställen där han har sina varuhus.
  Fortsättning följer

 39. Bertil Ingerlund

  fortsättning Ingvar Kemprad o Billy Gates.
  Vad har dessa två stora för likheter.
  1. Billy Gates har inte varit med om någon Bankkris.
  2. Ingvar Kemprad har heller inte drabbats av någon Bankkris, t.ex. under 1990 talet, där Bankerna här i Sverige sa upp sina lån till duktiga företagare som fick sina livsverk spolierade.
  Säkert har bland dessa företagare funnits en och annan som
  kunnat varit ett Världsledande företagare som Sverige haft
  nytta av. Istället så drabbas hela Svenska folket m.fl. av dessa förluster.
  Fortsättning följer se kommentarer 3.

 40. Bertil Ingerlund

  fortsättning 3. Ingvar Kemprad o Billy Gates.
  Istället så drabbades över 200 företagare som fick sina lån
  uppsagda och därmed blev utslagna.
  En Bank Nordbanken fick ca. 65 miljader av Staten för att
  rädda sitt skepp.
  Har det inte varit bättre om kloka Staten sagt så här.
  Här har Ni 65 miljader men gå inte ut och ta död på en hel
  massa företagare.
  Hela Banksmällen enl. uppgifter kostade Sveriges folk ca.
  200 miljader i form av arbetslöshet, fick gå ifrån sina hus
  etc.
  Vad är det då för likhet mellan Ingvar Kemprad och dessa duktiga företagare som fick gå till botten.
  fortsättning 4.

 41. Bertil Ingerlund

  fortsättning Ingvar Kemprad o. Billy Gates
  Denna skickliga och diplomatiska Ingvar Kemprad satt i
  Sweitz under 80 talet och fick bra lånekontakter med en
  ränta omkring 5%, medan företagarna här i Sverige samma tid
  hade en checkräknings o låneränta omkring 17%.
  Ingen av dessa företagare hann skaffa sig en segerhuva som
  Ingvar Kemprad och Billy Gates har, som tål regn och åskbyar när bankerna drar in sitt paraply.
  Ändå är det bra gjort av dom styrande ekonomera här i Sverige som fått ned bo, husräntor till 4-5 % trots
  den svåra tid som varit.Pengarna har som blivit mer värda
  än förrut.

 42. Bertil Ingerlund

  fortsättning räntefrialån.
  När vi ändå pratar om räntefrialån. Så skapades det ett Bolag under Bankkrisen under 1990 talet som heter Securium.
  Detta bolag i dag så vad jag uppfattat det, ett riktigt färdigvärpt Guldägg till idag. Fråga vem äger Securium.
  Är det Staten – Nordea – eller Skattebetalarna. Sak samma riktigt något grepp om Guldägget kanske vi inte får. Men låt detta Guldägg bli en Bank som heter Securium. Securium
  lämnar lån till låga räntor för olika kommuner som i glesbyggen kan bygga Industrihus för olika nystartade företagare.
  fortsättning 5.

 43. Bertil Ingerlund

  fortsättning. Räntefria lån.
  Dessa företagare kan då få sig ett Paraply att jobba under
  till låga hyror och utveckla sig till att bli större företagare. Det skulle få fart på Sverige. Skuldfri i Sverige är nog svårt att bli. Fanns inte skulderna så fanns det nog ingen sysselsättning. Samtidigt se över alla obeskattade fonder som inte syns utåt. Åtminstone syns dom
  hos Bolagsverket som handar om alla räkenskaper. Ett bra tips till alla Reportrar.
  Under 1990 talet, så blev ju även den privata ekonomin i kläm.
  fortsättning följer..

 44. Bertil Ingerlund

  fortsättning Surdegar.
  Dessa surdegar ligger i dag hos en hel del inkassobolag, med räntor som är satta sen 1990 talets Bank & Finanskris.
  Låt dessa lån där det handlar om enbart kapital, sättas till räntor reakrativt från begynnelsen av lånet till dagens låga räntor. Att ta ut ränta på det sättet som dom gör i dag kallar jag för OCKERRÄNTA, eller har dessa inkassobolag betalat full valuta till Bankerna och Finansbolagen. Jag tror det knappast.
  Det är också ett Tips till alla reportrar att jobba med.
  Rensa rent, så får alla en ny chans som hamnat i surdegen mindre svart arbetskraft o.s.v.

 45. Bertil Ingerlund

  avslut..Ingvar Kemprad och räntefria lån.

  En finansman som jag lärde känna sedan 60 talet med initsialerna N.S. var klasskompis i uppväxten med Ingvar Kemprad. Dom hjälpte varandra med lån utan ränta, ungefär
  som Bönderna på sin tid hjälpte varann med skiftning av olika arbeten utan ersättning.
  Senaste lånet som denna N.S. och Ingvar Kemprad gjorde
  var under -80 talet. och till ganska stort belopp.
  Och även här var det räntefritt.
  Något att tänka på när man talar om räntefria lån.

  Det var annat än det Karl-Gerhard sjöng på sin tid i
  sin visa. ” Mot dyra räntor gav kärringen lån”

 46. Bertil Ingerlund

  Avslut..Ingvar Kemprad.
  Och hans Klasskompis Finansmannen N.S.
  Denna Finansman visste att en sjukdom han drabbast av, att hans dagar snart kunde vara räknade. För att hans arv skulle bli klanderfritt för sina arvingar, så lät han två revisorer gå i genom hans räkenskaper och minst lilla fel lät han sig att extrabeskattas för, en vacker tanke och handling. Jag tror att Ingvar Kemprad är av samma Dignitet.
  Jag själv hoppas kunna avsluta min dagar på samma sätt.
  Låt Eder heder gå i arv.
  Heder möts alltid med Heder oavsett om du är Fattig eller Rik. Och kantstött folk har också en Heder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.