Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Läget i Vännäs

Ikväll kom jag inte hem från kommunstyrrelsen förrän vid 19-tiden. Sedan blev det en sorts matlagning och så ett telefonsammanträde som slutade för fem minuter sedan.

Tänkte kommentera detta med skolflyttens vara eller inte vara litegrann, men det får vänta. Kanske till i morgon, efter mötet i Vännäsby. Har ett par samtal till att ringa och ett mail eller två att sända.

En sak vill jag snabbkommentera från KS. Överskottet för 2009 ser ut att bli kring 6 miljoner. Då är ca hälften uppräknade aktievärden som lika snabbt kan räknas ner i morgon om det går dåligt. Läget är inte så lysande, även om det för ett privatekonomiskt öra kan låta bra med 6 miljoner plus. För att det ska vara ett "riktigt" nollresultat bör vi ha kring 12 miljoner i överskott varje år. Då har vi råd att ersätta sakerna vi nöter upp allt eftersom dagarna går.

Det finns många småkommuner som har det mycket sämre. Samtidigt står det helt klart att vi måste vara väldigt rädda om medborgarnas pengar om vi inte ska sätta dem i knipa framöver. Det går inte att göra som vissa gärna vill (tänker inte på kommunnivån), ständigt lova "mer bra åt alla" och att allt ska bli som förr, minst.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.