Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Miljö- och människovänligt

Förmiddagens utbildning har avslutats och jag sitter och tar bort bilder från veckan på Malta.

Hittade ett par kuriosabilder från ön. På serveringen strax  till vänster om första bilden satt ett par som varit pensionärer ett tag. Inte så allvarligt handikappade, men i behov av transporthjälp i backigheten. De hyrde kanske moppe för några decennier sedan, men nu känns det bättre med el och fler hjul. Trevligt när man förbättrar för både äldre och handikappade och för miljön

De var definitivt inte ensamma. Malta ligger en bit fram på vissa områden.

Vi som har elproduktion som är miljövänligare än på de flesta ställen borde kunna ha mer inslag av eldrift.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. El Niño

    Såg på TV från Utansjö i Härnösands kommun. Ett samhälle där pappersbruket tidigare varit kärnan. Rottneros gjorde där stora investeringar och så sent som 2005 invigdes en högteknologisk maskinpark som fick medarbetarna att känna framtidstro och glädje. Året efter så beslutade ägarkoncernen att avveckla verksamheten, orsaken till detta var de skenande energipriserna. Med elpriser på 70-80 miljoner kronor om året gjorde det omöjligt att bedriva verksamhet vid ”Utansjöfabriken”.

    ”Borde kunna ha”. Nä Jan, vi har fullt upp att stoppa våra pengar i elbolagens aktieportföljer. Hälsa även Maud!

  2. Jan Nilsson

    Svar till El Niño (2010-05-07 15:05)
    En sak är säker, det vore ingen hit att börja stänga ner kraftverk. Det är tragiskt när basindustrin inte längre orkar med på grund av marknadsläget. Nog behövs det uppgraderingar både av vatten- och kärnkraftverk. Att både tro att man ska köra bilar på el och ta bort hälften av produktionen – DET är matte i den högre skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.