Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kungabröllopet

Vid eftermiddagsfikat blev det lite mulnare när jag såg att nio präster låtsats lyckönska Victoria och Daniel med ett personligt brev.

Ärendet var egentligen att tillrättavisa och få dem att ändra sin vigselceremoni. Den uppfattades tydligen som "amerikansk". Ja, det är klart att vidså allvarliga saker kan man ha mage att förmörka vilka bröllopsförberedelser som helst. Ärkebiskopen har tydligen också lagt sig i. Han, om inte de andra, borde ha vetat att man gör som Victoria vill ha det också i Norge.

Vad ska vi göra med dem då? Sända ett massutskick med Posten eller förklara ett litet krig i all vänskaplig och välvillig politisk korrekthet?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Berith

    jag för min del tycker det är en vacker tanke att pappa Kungen överlämnar sin älskade dotter symboliskt till den man hon áv sitt hjärta har valt, inför Gud och oss alla och prästen. Det hade min far gärna fått göra när jag gifte mig för drygt 40 år sedan, men jag tror inte han hade vågat vara så offentlig..

  2. Jan Nilsson

    Svar till Berith (2010-05-22 17:03)
    Förstår. Man kan tänka väldigt olika här, men har man kritiska tankar till ett brudpars val bör man tänka dessa jättetyst. Undrar vad norrmännen tänker inför de här reaktionerna? Undrar också om de här prästerna säger ifrån om ”vanliga augustar” vill ha norsk ordning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.