Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lyckat och misslyckat

Måndagskvällen var vikt till svärfars 80-årsdag.

Vi åt gott tillsammans och firade 80-åringen som aldrig hade trott han skulle bli så gammal. Som fortfarande kan röra sig och färdas. Det blev en lyckad kväll.

Här hemma har Agneta läst högt ur en sällsam bok en äldre vän själv producerat. Vännen är tidigare trehörningsbon Rune Lövgren och boken heter "Brokiga blad". Den är resultatet av en speciell livshistoria och en skrivararkurs som trivselföreningen på Marielund i Umeå hade förra året. "Skriv ditt liv" kallade man den och man höll bland annat till i Mariaskolans lokaler när vi inte var där.

Brokiga blad är öppenhjärtlig, mer än många liknande böcker, och beskriver en mycket speciell livsresa för en man som konfirmationsprästen tyckte borde få studera. Så blev det inte, men språket och berättelsen i den här lilla boken visar att det kunnat bli lite vad som helst av Rune. Nu blev han entreprenör och den sorten behövs lika mycket som någon annan yrkeskategori.

Får du tag i ett sällsynt exemplar av den lilla boken så läs den. Den är "lyckad", ett intressant dokument över vår när- och lokalhistoria. Särskilt intressant för oss som trodde vi kände tidigare VD:n för Lövgren och söner.

Mindre lyckat blev det med ambitionen att det skulle bli en tidig kväll.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.