Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På tok för lång semester

Har idag talat med två personer som hade ett gemensamt problem. Alldeles för lång semester.

Den ena hade kommit tillbaka från semestern igår och beklagade sig över att semestern hade varit för lång i år. Det kändes väldigt bra att få vara tillbaka på jobbet.

Den andre hade haft fem veckor och det var nog i mesta laget. Faktiskt det längsta han kunde stå ut med i ledighetsväg. Han hade löst problemet med att vara till jobbet och fika.

Det står i Bibeln om livet under solen att det bästa för människan är om hon kan vara glad under sitt arbete, för det är den del hon får.

Mina två vänner är alltså lyckligt lottade.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Marcus

    Men måste man ta ut all sin semester under sommaren? På många ställen så får man 4-5 veckors semester som man kan ta ut under hela året. Så borde det väl rimligtvis vara på alla ställen?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Marcus (2010-08-04 08:46)
    Vet faktiskt inte så mycket om deras arbetsförhållanden, eventuella sparade veckor och så. Tyckte bara det var lite kul och ovanlig infallsvinkel på det här med semesterns längd.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Marcus (2010-08-04 14:33)
    Man skulle önska att fler fick ha en längtan till jobbet, uppgifter och/eller arbetskamrater, när det är så stor del av livet. Samtidigt behövs förstås semester och ledighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.