Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ministrarna kommer till Umeå igen. Eva Björling…

Från mobilen

Ministrarna kommer till Umeå igen. Eva Björling och Tobias Billström kom just till Umeå. Allmän kampanj  och företagarträffar står på programmet. 
Själv har jag just överlevt min första debatt med Jonas Sjöstedt i radions P1. Det som inte dödar härdar, sägs det ibland.

5 kommentarer

  1. Pelle

    Lever du?

    Politiskt är du ”död”, bedrövligare insats har nog ingen högerpolitiker gjort – kanske med undantag av Edward Riedl (den store)!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-17 00:22)
    Lagom tack då. 🙂
    Är för kollektivavtal. När gäller en individuell verksamhet som bärplockning som kan ske utspridd på hundratals kvardratmil, så är min personliga uppfattning, inte partiets, att det vettigaste är ett rakt ”ackord”. Man får betalt för vad man plockar.
    I teorin verkar det bra med minimilönen, men det är inte helt ovanligt att man säljer en del på väg hem från skogen och levererar resten till den som betalar det fasta. Konstruktionen leder lätt till fusk också på andra sidan.
    I Finland har man försäkringar för plockarna ändå. Jag vet dock inte hur dessa ser ut.

  3. Andreas Jansson

    Jag tycker det är rätt svaga argument du kör med och du beskyller en hel bärplockarkår för att fuska?

    Jag tror inte du bara tycker att bärplockningen ska tjäna pengar på ackord, det du säger går ju att genomföre i flera andra yrken. Hur ska den uppstyckningen vara och vart är det ”okej” att göra som du säger?

    Klart vi ska ta ansvar och ge dem en vettig lön och vettiga villkor, minimilöner och kollektivavtal är väl en ohyggligt bra trygghet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.