Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tänkte se Reinfeldt

Det kanske är snudd på tjäntefel att ha valmöte kvällen när statsministern utfragas, men Vännäsmoderaterna hade det. Det var inte lätt att hitta någon ledig kväll. Det är mycket nu.

Nu försökte jag att ta fram programmet på svt.se, men lyckades inte. Lägger man inte ut det förrän dagen efter?

Såg just att Anders Borg hade en kommentar i Expressen till SD:s vidlyftiga räknande. Läs den, den är kort.

Nu tycker jag att SD blir naknare och naknare i sin enfrågestatus. I alla fall regionalt och lokalt. Som tur är börjar många inse lite av vad det skulle kosta att det kom in. Särskilt om de blir tungan på vågen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. björn Lindberg

    Denna förbannade stupstocksregel i sjukförsäkringen

    Från den lilla människa (Aftonbladet)

    Min barndomsväns mamma tog livet av sig häromåret. Hon mådde inte bra efter alla dessa tvister som hon hade med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att göra. Hon hoppade ner framför ett tåg. Tårarna strilar nedför kinden när jag skriver detta. Nu kanske några kan förstå vad Alliansen har skapat?! Jag vill heller inte leva i detta Ta från de fattiga och ge till de rika. Jag önskar jag var Robin Hood, men det är jag inte.

    En stackare som blev drabbad av stupstocksreglen i sjukförsäkringen

    Rehabkedjan som ni har införde som i grunden innebär en begränsning av rätten till sjukpenning i 180 dagar
    (Få undantag) har ingeting med återrehablitering utan syftar bara till att straffa ut människor, för att ni själv skall kunna sänka er skatt.

  2. Jan Nilsson

    Svar till björn Lindberg (2010-09-03 06:50)
    När reformen genomfördes så var det inte för att ”straffa ut”. Vi var tvugns att bryta utvecklingen med passiv masspensionering. Sverige hade havererat annars. Många människor for väldigt illa och barnen hade inte klarat det samhälle vi lämnat över. Det är många S-anslutna medvetna om. Rehabkedjan gör stor nytta, det hörde jag igen av en FK-tjänsteman härom dagen. Många har blivit omförsäkrade. Samtidigt behövs översyn.
    När människor mår dåligt och tar sitt liv är det fruktansvärt. Jag kan inte uttala mig om det här fallet och vad som legat bakom, men känner sorg när jag läser om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.