Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Positivt med förhinder. Inne hos Proffice…

Positivt med förhinder. Inne hos Proffice bläddrade jag som hastigast i DI. Såg att arbetsmarknadsministern tänker sig en märkning av företag som anställer folk som varit långtidsarbetslösa eller har olika sorters svårigheter. Det är något jag funderat på tidigare, jag gynnar företag som gör sånt såofta jag kan.
Tanken på en sorts ”svanen-nyckelhåls-kravmärkning” på företag som öppnar upp för människor i svårigheter känns mycket sympatisk, medmänsklig och samhällsekonomisk.
Det finns dock ett problem. Många av arbetsmarknadens strukturer och ”instrument” utgår från dinosaurieföretag som inte finnsöverallt. Är företaget som är märkt med en ”Fördomsfri arbetsgivare”-knapp väldigt litet kan det kännas knepigt för somliga. Är man fyra anställda kan det kännas knepigt för den duktige teknikern med asperger, den som knogar med mano-depressivitet eller inte kommit tillbaka helt efter en sjukdom.
Det finns så oerhört många människor som verkligen kan bidra till en helhet fast de inte går in i mallen med alla sina hörn.
Hillevi, fortsätt jobba på det här.För dialogen med olika parter, jag tror det blir något bra i slutänden.
Som han sa, Clinton Eastwood:
”It takes all kind of people to make the world go around.”

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Arbetare (2010-10-06 22:26)
    Sorgligt, mycket sorgligt. Jag vet inget om detta, men saken är Lex Maria-anmäld. Hoppas att man kan lära sig något och att liknande saker i möjligaste mån kan undvikas framöver. Är man så svårt deprimerad som texten antyder ska inte arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.