Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

”Inge-göra”-projektet

Innan jag åker och hämtar lite ved till kommande kulnare dagar ska jag sätta in några bilder från "köpingen", från Vännäs.

Raine Helenas speciella affär har försvunnit ur gatubilden, som de flesta av oss infödingar eller invandrare vet. Därför förvånade det mig att det var liv i lokalen idag igen.

Raine Helena och lillasyster Eva tycks ha tröttnad på pensionärslivet och har startat en korttidsloppis. Oktober och November har man tänkt ha öppet. Tisdag- och torsdageftermiddagar och lördagar.

Jag vet inte om man ska tro dem riktigt. Dels är det här inte direkt loppis. Kvaliteten är mestadels hög, t.o.m. mycket hög. Gammalt och nytt är dessutom uppblandat med eget hantverk. Man kan också fundera på om det blir bara november ut. Det var mycket folk i återöppnade butiken när vi var där. De flesta utstrålade återseendets glädje. Både vad gäller butiken och sakerna. Det var mycket 50-, 60- och 70-tal.

Det kanske blir mer?

Jag frågade hur det skulle bli när folk upptäckte stället efter denna första dag och gobitarna började ramla iväg. Innehavarna sa att det fanns mer att plocka fram. Samtidigt är det mesta "one of a kind", så det kan vara idé att rappa på för den som är lite böjd åt gamla kvalitetssaker och konsthantverk.

Det blir kanske mer bilder efter veden.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.