Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dagens misstag


Jag har fredag idag. Det handlar inte om att jag är "lite efter mig", men vi har haft Öppet Hus på Bruksskolan i Ursviken idag.

Det var en trevlig tillställning med en del barn och föräldrar på besök. Min informationsinsats var inte optimal med tanke på min begränsade erfarenhet av verksamheten, men förskola, fritids och skola hade sina duktiga medarbetare på plats. Ett antal nyanmälningar blev det.
Det var trevligt att möta eleverna som också var på plats idag. Låg- och mellanstadiet har märkligt snabbt införlivat mig bland humanresurserna de räknar med och betraktar som sina.

När det var hemfärdsdags för veckan gjorde jag misstaget att ta E4:an söderöver. Denna sega vägsträckning kan vara plågsam att trafikera, särskilt när väderförhållandena är lite sisådär. Det var de idag. Det syntes inte till mycket nysnö, men den långtradare som angav takten under många mil drog upp massor av den varan.

I Bygdeå var jag urless och längtade till "bättervägens" inspirerande snirklighet där kurvornas pendlande rytm allt som oftast levererar en glad bilist till målet. Hade man inte kunnat köra mellan Vännäsby och Skellefteå över Botsmark och Burträsk så vet jag inte om jag tagit jobbet i Guldstaden.

Sexdagars arbetsveckor är förresten ingen hit när man nått min ålder. Man blir trött.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2011-02-05 20:42)
    Unge man, man vet aldrig när det ska grävas. För det andra vet jag inte om jag förespråkar att man ska jobba så länge, men enkel matematik ger vid handen att dina småtjejer kommer att ha vad det gör att betala pensioner framöver. Jag betalar till min mammas och andras nu, småtjejerna ska betala min och så småningom din. Rullar världen på och jag får leva skulle jag bli förvånad om inte pensionsåldern är högre än idag när det är min tur.
    För det tredje misstänker jag att jag kommer att vara hyfsat aktiv så länge jag kan.
    För det fjärde önskar jag dig en god fortsättning på helgen! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.