Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

De elva bästa


Jag gillar mat, lite för mycket. Jag är dock mer inne på god husmanskost av olika nationaliteter än den dyra och vackra gourmétmat som kräver att man äter något annat före eller efter för att inte magen ska kurra.

Såg just i husorganet att Whiteguide listat Sveriges bästa restauranger och presenterat resultatet på Grand Hotel i Stockholm.

Av elva ställen i länet som prisats ligger fem i fjällen eller ganska fjällnära. I Borgafjäll, med mindre än 100 fastboende, finns knappt 20 % av Västerbottens toppställen. Närmare bestämt två av elva. Jag gillar sånt.

Till "Årets Matupplevelse" i landet utnämndes Fäviken Magasinet i Åre. Jag klickade mig fram till Fäviken och maten, men dit ämnar jag icke fara. Första rätten, fint fotad, var "Vild lättsaltad öringsrom i ett ljummet skal av torkat grisblod".

Jag nöjer mig med smärre, billigare och kanske mer mättande matupplevelser.

Men grattis till Umeås restaurang Viktoria till länets topplacering!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Anders Carlsson

  Håller med om att det är kul med Borgafjäll.
  Fäviken är nog det bästa som jag har testat. Min sambo var också lite skeptisk när vi läste om maten. Men efter att ha pratat med killarna på DuÅ så slog vi till och bokade in ett besök. Och vi blev oerhört positivt överraskade.
  Bara en sådan sak som att servera ”havregrynsgröt” (kryddad med en hel del smör och den del vitlök) till fisken blev otroligt bra. Och jag gillar deras tänk kring maten och sen så var servicen helt otrolig.
  Du kan läsa mer om besöket här:
  http://andersc.se/magisk-upplevelse-pa-faviken-magasinet

 2. Jan Nilsson

  Svar till Anders Carlsson (2011-03-07 20:15)
  Urtjusiga foton, både från Skutan och Fäviken.
  Jag får tro dig på ditt ord om maten.
  Men blev du mätt? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.