Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Svinaktigheter i Juholtland

Var ute och vandrade litegrann genom småländska nejder i lördags. Längs slingrande vägar och mödosamt hopplockade stenmurar.

Vi kom fram till det här lilla huset som inte är så trevligt att bo i. Det är en godkänd fälla för vildsvin. Döm om min förvåning när jag vid närmare besiktning såg att den var tillverkad här nästgårds, i Örträsk! Den går att använda för annat vilt också, men här var det laddat för svin.

När man såg vad grisarna gjorde med markerna förstår man att de är alldeles för många. När de letat godsaker i en vall och bökat upp sina hål kan man inte köra slåtterkross och ge djuren det gröna p.g.a. att jordbakterierna blandas i fodret. Ett potatisland rensar de på väldigt kort tid.

Jägarna ligger hopplöst efter när en sugga gärna får åtta kultingar. När sure pappa galt kommer sprintande, hög som ett köksbord, känner man sig inte heller så tuff. Fällan håller nog för honom också, men inte är det mycket mer.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. marie

    Ja nu fick du till det i rubriken…Johults land osv.
    Men småland tillhör väl det sk bibelbälter….så det är väl svinaktigheter i Jesus land egentligen!

  2. Jan Nilsson

    Svar till marie (2011-03-29 17:15)
    Nog finns det biblar i trakten, men det är säkerligen betydligt färre som används än då uttrycket ”bibelbältet” myntades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.