Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Annandag


Tyvärr får jag tillbringa annandag påsk i större lugn och ro än jag tänkt. Veckan ser ut att bli full av viktigheter. Både fullmäktige och mycket annat. Jag bör helt enkelt komma på benen och bli så frisk som möjligt så snabbt som möjligt.

Annandagarna betyder mycket för våra stora helger. Även om man bara ser på helgerna som ledighet så blir det stor skillnad om man tar bort en annandag. Året blev lite gråare när pingsthelgen tappade sin, tycker jag.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. lf

  Jag hoppas att du snart blir frisk.Du behövs säkert i politiken.
  Men en fråga bara:” Vad anser du om Påskupproret”?

 2. MN

  Håller helt med dig. 4 dagar ledigt i rad – då känns det att man varit ledig.
  Likaså håller jag helt med dig i att i och med Annandag Pingst försvann så försvann i princip Pingsten som firande.
  Kanske därför som Svenska flaggans dag, dvs Nationaldagen har blivit större.
  Att 1 maj har blivit en helgdag borde ju leda till att även menlösa barns dag och Arbetsgivarnas dag också borde införas.

 3. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-04-25 18:47)
  Tack lf, det var väldigt vänligt sagt. 😉
  Om Påskuppropet anser jag lite av varje. Framförallt önskar jag att sjukförsäkringsreformen från början hittat av så pass att det aldrig hade behövts eller kunnat motiveras. Reformen behövdes för att inte så många ohjälpta skulle skyfflas undan i förtidspensionering och för att Sverige och vårt samhällsystem inte skulle haverera. Det skulle nog många ledande socialdemokrater hålla med om när mikrofonernqa var avslagna. En del saker blev både fel och otydliga, jag hoppas och tror att vi nu är på rätt väg.

  Om Påskupproret har jag däremot inte så stor kunskap. Det inträffade 1916 på Irland, men jag vet inte så mycket mer.

 4. Jan Nilsson

  Svar till MN (2011-04-25 19:14)
  Här finns det olika meningar, men personligen tycker jag inte att nationaldagen väger upp annandag pingst även om man bara ser på ledighetsaspekten. Annandagen förlängde alltid helgen. När nationaldagen inträffar tisdag, onsdag eller torsdag blir det inte samma ”värde” i ledigheten, inte för mig i alla fall.
  Du kanske skulle engagera dig politiskt och börja kämpa för menlösa barns dag som helgdag. 🙂
  Godnatt!

 5. MN

  Apropå Annandag Pingst så saknar jag den.
  Nationaldagen tycker jag Midsommardagen skulle vara. Det är helg som känns ”svensk” och som inte uppkommit av kyrkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.