Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Norsk gärningsman

Statsministern och justitieministern i Norge har just nu en presskonferens. De har bl.a. bekräftat att gärningsmannen på Utöya är norrman. Förmodar att man menar att han är etnisk norrman.

För dem som redan sörjer eller har ångest över om det är deras barn som dött eller skadats svårt och hur de i så fall hade det innan de sköts spelar det inte så stor roll. För oss andra och samhället spelar det för närvarande större roll.

Vi behöver inte spekulera så mycket, det kommer snart fram vilka sjuka och/eller genuint onda tankar som ligger bakom det som hänt.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Jonny Palmberg

  Det är sjukt! Vilken sorts människa skjuter barn och ungdomar på grund av en politisk ideologi? Jag sörjer med de anhöriga till alla offer i Norge. Hoppas innerligt att dödssiffran inte blir så så hög som jag är rädd för. Jag är djupt besviken över att INGEN svensk regeringstjänsteman har sagt något om denna hemska händelse i svensk media. Juholt är den enda jag hört och han skötte det bra, men han är i opposition. Jag skäms för att vara svensk med en så tafatt regering. Polisen i Norge och statsministern i Norge har gjort ett bra och rekorderligt ”framträdande”. Jag sörjer med Norge. Jonny

 2. förvånad (not)

  En Alejandro skriver ner dig. Hur har du lyckats få en så seriös rättrådig ung man emot dig?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Högeraggresioner (2011-07-23 00:10)
  Tror inte att högern i Norge ligger bakom detta, nej. Däremot en, eller kanske flera, människor med grumliga högerorienterade tankar. Jag hade inte sagt att muslimerna gjort det om gärningsmannen hetat Muhammed heller.
  Det finns nog tusentals konservativa människor i Norge som varit villiga att riskera sina egna liv för att stoppa honom om man haft möjlighet.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Jonny Palmberg (2011-07-23 03:21)
  Ofattligt, obegripligt. Fullständigt.

  Uttalandet från Reinfeldt kom rätt många timmar innan du skrev det här och lades ut på regeringen.se. Han talade också i telefon med Stoltenberg vad jag förstår. Inga andra länders kondoleanser, förutom Obamas, gavs mediautrymme i går kväll. Så långt jag såg.

 5. Jan Nilsson

  Svar till förvånad (not) (2011-07-23 05:49)
  Jag har inte sett det. Jag känner inte till så många Alejandro, men av honom jag känner till ska man i regel vara nedskriven. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.