Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Drogerna


Det blev lite för sen träning ikväll, igen. Tröttheten vill inte riktigt infinna sig, men det lär ordna sig framöver allteftersom arbetsstarten kl 7 sätter sina spår.

Idag har det varit både glädje och sorg. Glädje över framgångar och möjligheter i ”mina” små kommuner. Att det inte finns lediga lägenheter och att det finns folk i kö till både Vännäs och Bjurholm är förstås ett gott tecken, även om det är ett bekymmer att det inte finns lediga lägenheter.

Sorgen ikväll handlar om droger. När man hör unga tala om droger som inte är olagliga och man vet att det är därför att man inte hunnit klassa dem och att de kan vara hur skadliga, ”krympande” och beroendeframkallande som helst.

Har ikväll talat med en som sett mycket av eländet på nära håll. En som vet mycket och bekymras över att många som borde veta bättre ser mellan fingrarna i någon sorts missriktad tolerans och snällhet. Drogerna ska bekämpas med fasthet och omtanke överallt där de sticker fram trynet. Tecknen på drogbruk måste också tas på allvar. Hur unga och gulliga ungdomarna som leker med misären och döden än är och ser ut mellan gångerna man röker på av glansiga påsars okända innehåll.

Vi får inte blunda. Våra unga är för värdefulla och en som fastnar är en för mycket.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.