Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att inte kunna eller vilja se

DN:s artikel om drogerna igår rörde om i grytan en del. Här kommer del två som till stor del handlar om att många missar sina barns missbruk tills det hunnit gå väldigt långt.

Det är säkert mycket lätt hänt att som vuxen bli vilseförd både av skickligt skådespel, olika yta hemma och borta eller ens egen benägenhet att se barnen som yngre och mer änglalika än de är. De flesta av oss har kanske någon gång utnyttjat detta, även om det inte handlat om just dessa droger. Ibland blundar man kanske för att man inte orkar inse det som syns.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Märkligt vilka känslor de här artiklarna och bloggkommentarerna väcker. Alla kommentarer kommer inte ut. Ska svara, men nu tror jag att jag går och lägger mig.

 2. Johannes Hjorteen

  Om cannabis inte var olagligt så kanske vi kunde prata öppet om problemen utan att lagens långa arm kommer och slår undan benen. Då TROR jag att detta problem kan lösas bra mycket smidigare än hur politiker och andra aggresiva anti-drog motståndare förhåller sig till cannabis idag.

 3. Sven Ederlöf

  Jag tycker att Gabriel Nahas har beskrivit långsiktiga ohälsoeffekter, bl a den du beskrev, av cannabis på ett nyanserat sätt. Mycket svåra och annorlunda skador än de vi ser här, där alkohol är den mest missbrukade drogen.
  Det finns dock vissa studier där viss gynnsam effekt på ett par specifika sjukdommar förs fram, resultaten är tveksamma.
  Förståeligt är ju att många hävdar fördelar, varför skulle det annars användas så mycket på sina håll?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.