Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om cannabis

Idag fick jag återigen vid ett personligt möte uppleva hur mycket jag hatar dessa droger. Inte alls dem som missbrukar, men drogerna.

Bland annat därför sätter jag in ytterligare ett par länkar till DN:s viktiga serie om cannabis och hasch.

Först har vi enlista från Folkhälsoinstitutet över hur dessa droger orsakar psykisk ohälsa. Sen en mer specifikt om haschpsykosen.

 

Etiketter: , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Karl

  Är censur något du ofta ägnar dig åt?
  Jag undrar eftersom att jag ser att många andra kommentarer på dina blogginlägg har lagts in. Jag hade lite frågor hur du som rektor på en skola ställde dig till källor då du presenterar saker som fakta (något Thomas Lundqvist som du refererar till inte använder sig av). Och jag undrar om du granskat honom som person och trovärdig närmare?

 2. Richard Boquist

  Nja, jag ogillar när droger missbrukas, dvs inte ges den respekt de förtjänar, och Grundskolan kan vara en ganska våldsam miljö. Men även min egen familj dör och lider av sjukdomar och även om deras rättighet att avstå från droger är självklar uppvisar de även en total okunnighet om medicinen och människan i övrigt. Fascisten och Vakthunden gärna använder våld och andra övergrepp mot oss. Jag kommer aldrig att förlåta den upprepade misshandel narkotikalagstiftningen och materialisternas okunnighet har åsamkat mig.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Richard Boquist (2011-09-14 11:13)
  Du menar att drogmissbruk, det är att inte ge drogen den respekt den förtjänar? Jag tycker ditt inlägg verkar lite dimmigt.

 4. Richard Boquist

  Det är inte dimmigt. Vi talar förbi varandra. Jag ger dej någonting gott och du förolämpar mej. Du kanske riktar dig mot en annan läsekrets.

 5. Richard Boquist

  Det är möjligt att du inte blir så rättvist behandlad och du kan ju ta bort kommentarer om de stör för mycket. Jag har sett att bildskämen medför en hel del egenheter som uppstår vid kommunikationen och som i detta fall, möter människor varandra som kanske inte borde. Jag är född kristen liksom du men har en mycket omfattande erfarenhet av primitiv religion mm. Jag är övertygad om att de problem som förknippas med droger och den rädsla som finns inför verkligheten beror på okunnighet om Gud.

 6. Richard Boquist

  För mig själv är det ett fråga om att utveckla medvetandet, vilket måste kompleteras både med arbete, studier och andra övningar. Jag har sett mycket elände med droger närvarande, men jag vill inte härleda orsakerna på endast ett specifikt sätt. Inom landet finns det ju också flertalet kulturkretsar. Min egen verklighet har rensats från den värsta sociala misären, men det kan ju även finnas en dold misär. Droger är inte främmande för människan eller dennes kropp, men frågan är hur någon kan reagera så konstigt som vissa tycks göra, så som om de inte var medvetna, eller så som om de redan hade begått ett svårt brott. Det första jag fick lära mig om att hantera naturen och människolivet var att utan religion kan man heller inte hantera droger. Religionen är grunden för allting och både läkemedel och droger hör hemma i religionen och vetenskapen. Vårt samhälle, vari du utgör en stöttepelare måste tillse att det finns en igenkänningsbar grund, men det är inte ovanligt att många tar den mer eller mindre tillfälliga konstruktionen av verklighet såsom absolut, sjukdomen och den sociala identifikationen blir i överdriven grad ”verklig”, men allt som krävs av oss är hänsyn till vår omgivning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.