Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Borde göra som norrmännen


De är egentligen riktigt kloka.

Vi borde också införa val vartannat år. Riksdagsval år ett och kommun- och landstingsval år tre. Jag tror både demokratin, känslan och engagemanget skulle fara väl av det. Demokratins konkreta huvudarena, kommunpolitiken, skulle säkert också träda fram mer ur kulisserna.

Gillar också det mesta jag sett av sättet att hantera Utöya-katastrofen. Heja Norge!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till P. (2011-09-13 21:26)
    Har inte örnkoll på ansvaret som ligger på Norges ”fylken”, men man administrerar inte sjukvården. Jag tror man väljer sjukhus fritt, staten finansierar och vården sköts av offentliga regionala företag.
    Ska kolla det där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.