Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

10 diskutabla miljoner i Vännäs

I morgon är det kommunstyrelse i Vännäs. Jag kommer inte att vara där, det blir Gösta Eklund som representerar Moderaterna.

Framöver tar Gösta även över min plats i Ksau, det ärendet kommer upp i morgon. Under tiden jag är kvar i Bjurolm känns det inte möjligt att inneha posterna i kommunstyrelsen och ksau, inte med det fokus och den insats som både arbete och förtroendeuppdrag kräver. I KF och barn- och utbildningsnämnden tänker jag bli kvar.

Ärendelistan i morgon är lång. En sak som finns med i investeringsbudgeten för 2012-2014 har det varit väldigt tyst om. Det föreslås där att Vännäs kommun ska bygga omklädningsrum i anslutning till ishall och konsträsplan för tio miljoner kronor. Pengarna finns inte, de ska lånas.

De omklädningsrum som nu nyttjas i ishallen är slitna och dåliga. Behov finns också av servicelokaler för campingplatsen som ligger på fritidsområdet. Det kunde förstås kombineras.

Samtidigt måste det verkligen utredas om det i svaga och osäkra ekonomiska tider kan få kosta tio (av våra efterkommande) lånade miljoner att åstadkomma omklädningsrum, duschar och eventuellt kök?

Från Moderaterna är vi villiga att diskutera saken, men vi har inte sett något underlag till det man vill skriva in i budgeten i morgon. Vi är inte beredda att säga ja till detta, utan kommer att kräva klargöranden om vad som verkligen behövs innan vi går med på att prioritera detta.

Det är bra att konstgräsplanen används så flitigt av vännäsungdom och andra som nu sker, men kostnaden för helheten borde ha utretts bättre från början. Med belysning och omklädningsrum skulle det nu bli en totalkostnad på ca 20 miljoner.

Vi tror att vi har många av vännäsborna med oss när vi önskar att vi hejdar oss, låter saken utredas bättre och tar det hela i full öppenhet.

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2011-11-14 11:16)
    Tanken är att Gösta ska ersätta mig i KS och KSAU under tiden jag stannar i Bjurholm, får se hur länge det blir. För att han ska kunna göra det i KSAU krävs beslut i KS.
    Jag har haft tanken att fortsätta att förvalta förtroendet jag fått och ta upp uppdragen igen när arbetssituationen tillåter. Det skulle kunna bli i mars, juli eller vid någon annan tidpunkt.

  2. Andreas Jansson

    Vilken tur att du inte lämnar oss, även om jag sällan tycker lika som du i de hårdare frågorna så uppskattas din närvaro ändå.

    Jag gillar de som har lite färg, att du är blå för ursäktas! 😉

    Det där med att Gösta ska vikariera skrev jag i min blogg, utan att veta vad utfallet blev då jag tyvärr blev tvungen att lämna sammanträdet kl 20, innan frågan togs. Det blir så ibland då man har barn, de går ju ändå alltid först.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2011-11-14 23:07)
    Tack Andreas, det är inte alla överallt som säger så vänliga saker. 😉 Jag har trivts med uppgifterna och sällskapet, men har mina begränsningar.

    Hur det blir framöver och om Gösta i slutänden blir vikarie är svårt att säga. Den som lever får se. Moderaterna har från låga nivåer gått fram över 100 % i Vännäs och bör ha representationen i KSAU.

    Du gör rätt i att prioritera. Barndomen går inte i repris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.