Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Brandbomber


Det är tragiskt att se läget och reaktionerna i Grekland. Åtgärderna landet måste vidta efter att man kommit så här långt i utförsbacken är svåra, hårda och frustrerande. Men vart kommer man genom att kasta brandbomber mot sin egen polis och maximera antalet bortskrämda turister?

Och hur tänker de som fortfarande tycker att det är självklart att man ska kunna gå i pension 10-15 år tidigare än de länder som ska spara ihop till deras nödlån? Hur tror man att resan framåt ska bli utan stöd utifrån?

Man hoppas att de stora partierna får fram oegennyttiga ”sammanhållare” som i det här läget kan få folk att se långt framåt.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. KEP

  Hej!

  Visst vore det bra om de rika betalade skatt i förhållande till sin inkomst, rikedom?
  De borde de vara i Sverige också. Skatt efter bärkraft.
  De skulle alla medborgare må bra av!

 2. Jan Nilsson

  Svar till KEP (2012-02-12 21:59)
  Stämmer det man hört och läst är det väldigt vanligt bland alla inkomstgrupper i Grekland att man i det närmaste inte alls betalar skatt. Det går inte att driva ett land på det sättet. Det är högst oansvarigt, även att statsmakterna inte tar i tu med saken på skarpen.
  ”Borde vara så i Sverige”? Vad gäller den saken finns inget socialdemokratiskt styrt land som ha lika höga inkomstskatter som vi har. Det finns inte heller något land där progressionen är större, dvs där beskattningen ökar lika mycket med högre inkomst.
  Det finns t.o.m. socialdemokrater som tidigare suttit i regeringen som tycker att man skulle ta bort värnskatten, men Alliansen har behållit den.
  Jobbskatteavdraget har också utformats så att låg- och mellaninkomsttagarna har fått procentuellt störst skattesänkning.
  Med tanke på exempelvis dessa saker, hur menar du att ”skatt efter bärkraft” skulle se ut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.