Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om iran

Det ser inte bra ut och det låter inte bra kring Iran.

Inspektörerna från IAEA låter inte så hoppfulla om sina möjligeter.

Det som shiamuslimska ledare gett uttryck för de senaste åren är inte heller så lugnande.

 

 

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. rima

  Det Euro-Amerikanska folkmordet i Mellanasien med igång sättande av Irak-Iran kriget kräver fortfarande många liv.
  Att folket i de s.k. civiliserade världen efter decennier av aggression blundar och nöjer sig att skrika ut sin vrede för skydd av djur o regnskog, är en psykologisk dilemma som drabbar det Euro-Amerikanska folket stort lidande.
  De två krigsdrabbade nationerna har insett det tragiska att de kärnvapen bestyckade nationerna vill avliva ännu mer miljoner människoliv för att behålla sin militära grepp över folket.
  De vaknade nationerna kommer att leda de rättakämpande massan mot nya ide och lösningar.
  Marknads liberalismens fall som den Kommunistiska eran syns i horisonten.

 2. JonasE

  Det känns onekligen som om båda parter håller på att ”måla in sig i ett hörn”, och risken är att det kan bli ett krig där per automatik, då ingen sida vill/kan backa !!.

  Skulle inte förvåna mig om Iran är nära att ha ett fungerande kärnvapen, nu då dom är så kaxiga, men det gör ju bara alla anda mer nervösa, så…..krig per automatik :/ !!.

 3. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2012-02-22 12:33)
  Det ser inte bra ut. Vissa shiamuslimska strömningars tanke om att ”hjälpa till” med det kaos som man tror ska göra att deras ”messiasgestalt” kommer tillbaka borgar inte för det rationellaste handlandet. Inte kan det vara lätta avgöranden för dem som kanske har möjlighet att slå ut delar av deras kärnvspentillverkning heller. Särskilt inte dem som är Irans uttalat första mål.

 4. rimardas

  Det är uppenbart att våld,övergrepp,militärism,kärnvapenarsenalerna kan inte längre kuva de fria folket. Slutsatsen att våld verkar inte längre delas med de som satsar stort på det kultur-kapitalistiska övergreppen. Att sprida dekadens, prostitution, sprit och spel kulturen är det enda sättet att fortsätta sin koloniala rov.
  Mänskligheten kräver ordning som bygger på respekt,tolerans,rättvisa och moralisk humanistisk agenda.
  Sedan det Europiska folkmordet under ’världskrigen’ som bestod mellan Européer och dess ättlingar i Nordamerika, drabbades mänskligheten av dess maktbegär och fascism.
  Kartan över de ursprungsbefolkningar som under årtusende med lika många språk,särart,religion levt i fred o frihet slogs sönder o samman genom grova territoriella gränsdragningar i enlighet med det gamla Machiavelliska läran om söndra o härska.
  Hur kan det ”civiliserade” folket stödja det Euro-Amerikanska övergreppen runt om i världen och samtidigt hävda fred o frihet är en psykologisk dilemma som borde lösas .
  Det vaknade fria folket inser att det Euro-Amerikanska folkmordet i mellanöstern med startskottet att sätta Iran o Irak mot varandra är det enda väg det fallande marknadsliberalismen efter Kommunismens fall väljer för att överleva.

 5. Pierre Gilly

  Iran ger IAEA betydligt större tillträde till sitt kärnkraftsprogram än till exempel Brasilien som inte ens låter IAEA titta på urancentrifugerna. Brassarna säger bara att det är en industrihemlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.