Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Storayatollan


Vilken mardröm med storayatollans ökade makt i Iran. Kombinationen extrem shiamuslim, stor makt och kärnvapen är en av de sämre kombinationerna man kan tänka sig.

Jag förstår samtliga länder som bävar i regionen. Inte minst Israel. Men problemet är inte direkt bara deras.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ola

    Men är det inte rätt mycket som tyder på att Israel oxå har kärnvapen. Då är det ju inte så konstigt att Iran och andra länder där omkring vill ha kärnvapen.Det enda rimliga var ju att alla länder på jorden avstår kärnvapen.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Ola (2012-03-05 15:12)
    Israel har säkert kärnvapen. Men många länder i regionen fruktar ett Iran med kärnvapen mer än dussintals Israel med sådana. Många shiamuslimer tror att deras ”messias” inte kommer tillbaka förrän det blir ett riktigt krigskaos på jorden. Risken är därmed stor att ett religiöst styrt Iran inte skulle hantera kärnvapen på ett lika rationellt rätt som övriga kärnvapenstater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.