Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lärarlös skola

Elevlös också.

Det är en del positivt med loven också för oss som inte har lov.

De flesta av rektors- och skolchefsuppgifterna blir aningen lättare att fokusera på när de flesta har ledigt. I Sveriges minsta kommun har vi våra kontor mitt i kommunens enda skola, på gott och ont. Man är nära det som händer och inte händer.

Men ibland är det ganska skönt att få jobba lite för sig själv några dagar.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Men herregud ni har ju hela sommmaren med lov.Med ditt bloggande så skulle jag fråga,har du en heltidstjänst?

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-04-10 20:00)
  Förstår inte riktigt vad du menar med första delen av din kommentar. Lärare jobbar 45,5 timmar i veckan och har sen lov nästan som eleverna. Förutom att man jobbar någon vecka mer både vår och höst och ett antal dagar under andra lov.

  Om lärare för övrigt har en så fantastiskt gynnad situation så borde vi väl ha tio sökande till varje lärarutbildningsplats, som i Finland. Nu har vi omkring en sökande till varje. Det borde oroa mer och fler än det gör.

  Är andra delen en sorts anklagelse? Jag har inte lov alls, jag har en semestertjänst. Och den är på heltid med möjlighet till flex. Bloggar inte på arbetstid, även om en hel del bloggande har arbetsanknytning. Förr om åren, när jag inte hade reglerad arbetstid, kunde jag även blogga dagtid. Taktiska bloggare som vill upp i statistiken kan också skriva på kvällen och bestämma att det ska publiceras på dagen, eller under natten ibland. Man vet aldrig säkert när texten är skriven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.