Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ellens crusing

Det blev en del Bjurholm även i helgen. I fredags var det ambassadörsträff, för vilken jag hade tagit ledigt. På kvällen var det traditionen ”Ellens crusing” som infaller på fredagen under marknadshelgen. Jag har handlat mat av henne en och annan gång på ”Nian” vid busstationen, men inte vetat vad hon hetat.

Ellen, som jag tror kommer från södra Småland eller Skåne, tyckte för ett antal år sedan att det kunde finnas en crusing även i Bjurholm. Så hon drog igång en. Fordon dyker upp av de mest skilda slag och besökarantalet ökar år från år. I bakgrunden här ovanför ser vi Ellens gamla pärla, Datsun tror jag. (Visade sig vara en Mazda)

Regnet begränsade fotandet, men det blev några bilder.

En av de finare Fiat-bilar jag sett. Renoverad från skrot av gentlemannen närmast bilen. Fattade jag rätt var det Tages första bil som han många år senare tog hand om resterna av. Klädseln är uppsydd i Italien och det sägs att Fiat velat köpa bilen, men fått nobben.

Jag är svag för barndomens PV:ar. Här en Marroonröd 50-talare.

En nyare Amazon B18 Sport med Overdrive är heller inte fel.

Den motorburna ungdomen diskuterar Oldsmobile.

Och nerifrån sker en viss tillväxt.

Lycka till framöver, Ellen!