Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skatter


I några tidningar har man kunnat läsa om en skattehöjning i Vännäs på 20 öre. Enligt en artikel skulle fem kommuner i Västerbotten höja skatten.

En och annan initierad har satt kaffet i vrångstrupen då någon skattehöjning inte är beslutad i laga kommunal ordning. Det kan också oroa den som vill att skillnaden mellan att bo och leva i vår kommun och vissa närliggande ska vara så gynnsam som möjligt för Vännäs.

Nu är det så att höjningen är en sorts tidningsanka. Skatten i Västerbottens kommuner höjs visserligen 20 öre, men landstingsskatten sänks i motsvarande grad. Detta på grund av att hemsjukvården går över i kommunernas regi.

Status quo ante bellum alltså.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.