Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dags för lite TNT?


Nej, jag menar inte att något ska sprängas i luften. Det jag tänker på är att TT, Tidningarnas telegrambyrå, ska stänga ner i Norrland. I Luleå, Umeå och Sundsvall.

Lite hedrar det ”gamla” TT att man förutom i Bryssel haft kontor i Göteborg, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå och Luleå. Visserligen har bara 3,6 % av de anställda jobbat i de 58 % av Sverige där 12 % av befolkningen bor, men ändå. Hittills har man täckt in Norrland, men nu är det slut.
Man säger att man ska bevaka Norrland lika bra som förr. Undrar vad de 4 norrlandsanställda säger om det?

Tidningarnas norrländska telegrambyrå, TNT, skulle vi inte behöva något sådant? En idog nyhetsbyrå med viss sprängkraft. Utan TT i Norrland skulle det förvåna mig om övriga Sveriges nyhetsmedier får tillgång till så mycket material från den största delen av Sverige. I den bästa av världar får lokaltidningarna kanske sälja mer notiser från sina områden, men jag undrar om det går till så.

Hade varit intressant att få en kommentar från VK och Folkbladet. Hur kommer rapporteringen och Norrlandsbilden att påverkas?

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Arbetare

  Fri företagsamhet-entreprenörer kan anställa gästarbetare utan lag, rätt eller moral!
  Skogsnisse skämmer ut hela västerbotten och han är inte ensam girigt företag som bryter mot lagar , rätt och moral.

  Hoppas Alliansen är nöjd när deras nya regler får resultat. Skamligt är bara förordet!

 2. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2013-01-24 22:05)
  Vilka nya regler tänker du på? Vi har nästan Europas lägsta nyföretagande och behöver massor med nya entreprenörer och seriösa företagare. Visst menar du också att vi behöver fler jobb och framtidsföretag?
  Har inte sett programmet och vet inte om det stämde mer eller mindre än det om barnfattigdomen, men människor som luras och bedrar och inte betalar ut lön till dem som arbetar, sådana ”företagare” kan vi inte få för lite av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.