Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hurtig avgång


Christoffer Hurtig fick lämna posten som Ung Vänsters ordförande i Luleå efter att ha uttalat att han ville skjuta Billström. Förbundet bad honom gå efter att media uppmärksammat det långtgående näthatet från politikern. Man kan inte säga annat än att man från centralt håll agerade snabbt. Orden skrevs 11 mars, men de var kanske bara kända i en trängre krets.

Det var inte bara migrationsministern han så innerligt ("från djupet av mitt hjärta, jag menar det verkligen") ville se död. Han applåderade även prinsessan Lilians död och emotsåg att resten av kungahuset skulle gå samma väg. Men det vara "bara" Billström han sa han ville skjuta.

Sin plats i Barn- och utbildningsnämnden i Luleå har han kanske kvar, jag vet inte.

 

(Alla uppdrag ska enligt uppgift ha lämnats nu)

..

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Mr Sound

  Nu debatterar jag mest på folkbladet.nu men måste ändå skriva några rader i din blogg om detta ämne.

  Att förmedligen från media och politiker om näthatet beskrivs komma från SD-håll kan man med lätthet säga men det är otroligt missvisande för sanningen är att näthatet främst kommer från S och V. Men jag antar att man försöker plocka poäng på lögnerna. http://www.expressen.se/nyheter/ministern-om-sd-ar-man-som-hatar-kvinnor/
  För en av dom mest aktiva var/är i själva verket en sosse och nu en vänsterpartist.

  Men mordhot är inget nytt, partivännen till Hurtig, Simon Fors, fällde uttalande om att “inga moderater förtjänar något annat än bly”. Vad jag vet sitter han kvar. Rapparen Sebbe Stakset mordhotade Jimmie Åkesson, det blev han iofs fälld för. Tror mörkertalet är stort.

  Media, bla SVT, valde idag att jämföra detta mordhot med politiker i SD som fått lämnat sina uppdrag pga uttalanden. Det, om något, är en dålig journalistik.

  Trevlig lördagskväll.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Mr Sound (2013-03-23 20:22)
  Det är ett problem att man ibland från det yttre vänsterhållet, även från aktiva politiker, legitimerar och uppmanar till hat och våld. Historien visar vad sådant kan leda till. Det gäller samma sak för den yttre höger- och rasistsidan. Jag undrar om inte hemsidorna där öppna rasister och nazister häckar leder i hatretorik. Men oj vad man kan få se på antirasistsidor. De är ofta duktiga på våld och ger tyvärr ofta onödig hjälp till nassar och andra högerexremister när man vandaliserar och angriper polisen när de förstnämnda fått demonstrationstillstånd.
  Vi måste hålla hat, hot och våld borta från politiken.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2013-03-23 21:39)
  Det blev så också, till det centrala Ung Vänsters heder ska man säga att det gick fort. Senast jag kollade hade dock inget sagts från distriktet. Det fanns framstående personer inom V som föjare på Christoffer Hurtigs Twitterkonto, bl.a. kommunikationschefen, men man upptäcker förstås inte allt som skrivs.
  Redstig har inte hotat någon vad jag vet. Hann inte själv läsa det du tänker på, det var borttaget innan och han har bett om ursäkt för det han sa om den då döde kommunistledaren.

 4. Jan Nilsson

  Svar till lf (2013-03-24 17:58)
  Jag gör inte så stor politik av det, som du kanske ser. Då hade jag inte varit så erkännsam mot Ung Vänster centralt. Däremot blev jag mycket upprörd. Personligt hat, hot och våldsromantik måste man markera kraftigt emot, i vilket politiskt sammanhang det än dyker upp.

 5. lf

  Men nu måste jag protestera,du får aldrig sänka dig till att inte veta vad Robert Redstig har skrivit.Det har funnits på bloggen länge.Att du blundar för detta gör att jag inte kan se dig som den person som jag ser upp till.

 6. Jan Nilsson

  Svar till lf (2013-03-24 22:12)
  Du får tycka och tro vad du vill, det är lika sant ändå. Hann aldrig läsa det på bloggen, men hört det återgett.
  Sen var det inte Robert som skrev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.