Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Gubbilskan bedarrar

Hittils har jag bara umgåtts med den nya bloggportalen i min någorlunda smarta telefon. Utifrån den erfarenheten hade jag så gott som bestämt mig för en lång semester från bloggandet.

Men, jag har fått tipset att ladda ner WP-appen så att det ska gå att få ihop mobilen och VK:s nya bloggportal utan kraftigt förlängd skrivtid och högre blodtryck.

Det sägs också att bloggen ser mycket bättre ut i dator och iPad. Att den inte som i mobilen startar med bilden av en politiker, utan att det börjar med raden med senaste inlägg. Att översikten är kvar, något så när.

Då bedarrar gubbilskan långsamt och jag kanske blir kvar jag också. Ska leta fram en dator eller iPad.

Etiketter: , , , , , , , ,

12 kommentarer

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Nej, det känns rätt sterilt på något vis. Det var lite mer omhändertagen och vårdad småskalig landsbygd med lite snickarglädje tidigare.
   Är det åldern tror du? ,’-)
   Ska vänta några dagar och se om det bara handlar om vanans makt.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Svårstyrt. Markören hamnar på helt andra platser, gärna två rader uppåt. Efter 15 försök är den på rätt ställe, men då lyder inte tangenterna. Provat med två telefoner och det är likadant. Tar många gånger längre tid att skriva och ångtrycket stiger. Går bättre med appen.
   Sen tycker jag att det var överskådligare tidigare. Lite som med papperstidningen. Eftersom ögonen sveper över så mycket hittar man ofta något läsvärt man inte sökte.
   Men har som sagt inte sett portalen i dator eller iPad.

   • Andreas Holmberg

    Du har rätt, Jan – senaste inlägg och senaste kommentarer hamnar så långt ner (under den i o f sej trevliga presentationen) att de inte ”fångar ögat” vid en hastig visit. Är detta nånting du faktiskt kan ändra på själv (som på vanliga egenägda bloggar) eller något Västerbottens-Kuriren helt bestämmer över?

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

     Har inte hunnit titta på det där, kan kanske gå att självbestämma. Intensiv vecka. Liknar inte mycket semester direkt. Dystert ansvarstagande i politiken nu.

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Riktiga gubbar – sådana som jag alltså – sköter vårt bloggande i en stationär dator, aldrig i telefonen och bara undantagsvis i i-Paden.:-)

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Aha. Sån använder jag bara på kontoret på Castorskolan i Bjurholm. Har ingen driftad stationär hemmavid.
   Nåja, jag kan uthärda att vara låtsasgubbe. ,-)

   • Karl-Gustav Sjöström

    Jag skulle inte vilja förlora min stationära, även om jag förstår att det är litet ”ute” att vara beroende av en sådan.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

     Är väl bra att ha en dator som står färdig att använda när lusten faller på. Slippa plocka upp den ur en väska varje gång.

 2. Kicki Hedlund

  Jag har precis skrivit första inlägget. Det som var en besvikelse är att konverteringen ändrat text och layout på min blogg. Har det hänt fler? Men jag tror faktiskt att det nya administrationsprogrammet kommer fungera lättare i längden 🙂

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Känns bättre nu, men jag har inte haft tid att lära mig verktyget än.
   Har hört att gamla inlägg ser konstiga ut. Har själv inte varit in i arkivet.
   Önskar er en bra sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.