Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Våldsverkare


Hur någon enda människa kan bli och vara nazist övergår mitt förstånd. Som tur är även de flesta andras. Samtidigt visar inte minst Tysklands mörka och hatfyllda 30- och 40-tal att människan är skör och lättpåverkad som individ och kollektiv och kan fastna i oerhört förenklat tänkande. Det obegripliga kan hända.

De listigare svenska nynazisterna har under senare år skrapat ihop lite bonuspoäng i vissas ögon genom att lämna över mycket av det offentliga våldsutövandet till en del av ”antifascisterna”. Kanske var det därför de stackars poliserna var så eländigt få och oförberedda i Kärrtorp idag då nazister angrep ett för dem misshagligt demonstrationståg med både sten, knivar och annat.

”Autonoma arbetare” heter en vänsterorganisation som i höst angripit AF-chefer i deras hem, som det rapporterades igår. På samlingssidan ”Motkraft” skriver gruppen (som jag gissar innehåller Få arbetare): ”Revolutionen kommer inte att ske med vita handskar och våra metoder kommer inte att vara ”mjuka” eller politiskt korrekta. Vi i aktiongruppen Autonoma Arbetare i Skåne påstår att direkta angrepp på chefer, politiker och kapitalister är den bäst lämpade metoden utifrån dagens situation.”

Både dessa autonoma och SMR som härjade i Kärrtorp idag behöver mer SÄPO-uppvaktning. Det är tragiskt att samhällets knappa resurser ska gå till bevakande av dessa våldsverkare till höger och vänster, men det finns inga alternativ. Känner de odemokratiska krafter som söker hatfyllt våld och kamouflerar det med politisk fernissa att samhället inte svarar kan mycket hända. Det är också oerhört viktigt att ingen sida uppmuntras i våldsanvändningen, som tyvärr skett.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. pelle

  Är du helt galen? Nazister angrep en stillastående, lugn demonstration. Det regnade flaskor och bangers. Flertalet av demonstrationsdeltagai tillhörde inte afa, rf eller liknande. En enorm majoritet var svenne banan boende i området. Jag och många andra hade barn med oss och tvingades fly. Rädda för våra barns skull. Frustrerade över att inte kunna bidra med mer motstånd. Vi är ett stort tack skyldiga de som klev fram och tog smällen.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Galen? Hur menar du? Svarar gärna, men vill veta vad du menar det galna består i.
   Blir man angripen får man skydda liv och lem, men ofta har autonoma tagit till våld först och därmed ”hjälpt” nazisterna. Något de inte förtjänar en enda minut om år.
   Det är polisen som har rätt att gripa till våld. Inte vi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.