Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Flera övningar


Nu övar Ryssland på flera håll runt omkring.

Om koncentrationen runt Ukraina hör vi mycket, men övningarna med robotförband och annat på närmare håll, kring Kaliningrad och gränsen mot Norge, dem tigs det om.

Varför?

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Andreas Holmberg

    Menar du Jan att vi svenskar undanhålls viktig information om vad som sker i vår absoluta närhet? Finns det inga stora dagstidningar längre som på nyhetsplats kan ge oss relevanta upplysningar och/eller som på ledarplats pläderar för ett starkt försvar? Och inga stora partier?

    Ska det komma att räknas till ett av Reinfeldts största misstag att han (av budgetskäl?) övergav en av moderaternas profilfrågor (heder åt Odenberg!) för att istället i samförstånd med oppositionen genomföra rena 1920-talspolitiken? Fastän själv folkpartist blir jag förfärad när det börjat framstå som om Folkpartiet vore det försvarsvänligaste partier i riksdagen! (Trots tveksamheten kring värdet av 15 stridsvagnar på Gotland).

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Precis. Sen har vi övningar vid finska och norska gränsen. Tänkte hitta svenskspråkiga artiklar om dem, men har inte hunnit leta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.