Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Andfådda vallöften


Nu närmar vi oss ett crescendo av andfådda vallöften där många är rent pinsamma i sin tondöva orimlighet. Ett av de absolut bästa välfärdsländerna i världen målas samtidigt ofta svart.

Dessa utslag av desperat maktkamp kan sänka demokratin i ett hav av besvikelse framöver. Lite som när man dras in i drogdrivna upplevelser och det verkliga livet sen mister mycket av sin lockelse och glans.

Vi kan ha riktigt tuffa tider framför oss. Livet och samhället är gåvor värda att vårda ändå.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Ja men så där var det väl även 2006? Jag menar, även om Sverige var ett riktigt hyggligt land då också, kunde man ju lätt bibringas uppfattningen att vi var på väg mot något slags kaos men tack vare Alliansen trots allt hade möjlighet att gå en ljusnande framtid till mötes. När sanningen var att Göran Persson som förste socialdemokratisk partiledare slutat ta ordet ”socialism” i sin mun och gjort S till ett pålitligt borgerligt, icke-socialistiskt parti (trots några tappra försök av Håkan Juholt att ändra på det).

  Mona Sahlins dundertabbe 2010 var ju att hon inte orkade hålla emot kraven på att ta in kommunist-Ohly i det tilltänkta regeringsunderlaget. Men till hennes heder ska dock framhållas att det var vänsterflanken och inte hon som drev den linjen. Och hade inte just vänsterflanken, Juholt & c:o, krävt hennes avgång efter det svaga valresultatet hade hon antagligen blivit Sveriges första kvinnliga statsminister i år. Men om inte om hade varit hade ju katta varit kung, som mormor i Kasamark brukade säga. Lycka till i valrörelsen!

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Tack för välgångsönskan!
  Det är en rätt annorlunda valrörelse för mig och oss här hemma, jämfört med förra valet. Förutom många uppgifter där jag arbetar ihop mitt levebröd – för både individer, samhälle och företag – så är det just nu dags för en av livets riktigt stora förändringar för svärfars. Det ska bli bra och det kräver arbete och närvaro. Det blir valrörelse ändå, men på annan nivå. Anser Vännäsborna att Vännäsmoderaterna och jag ska ha inflytande på politiken framöver så vill vi vara med och ta ansvar i realpolitiken framöver.

  När det gäller rikspolitiken tror jag du överdriver din goda förmåga att se allt från båda sidor en liten smula. 😉 Valår är alltid mer eller mindre fördummande, men du underdriver problemen 2006. Det är viktigare med jobb än med snygg arbetslöshetsstatistik. Göran Persson hade svåra sömnproblem pga de skenande antalet som lyftes ut ur arbetskraften. Det var en realitet som jag såg på nära håll.
  Sen dess har 300 000 människor gått ut i arbete och hade vi inte fått en nu regering då hade vi spelat i en helt annan Europaliga, det är jag övertygad om.
  Nu har vi flera segervittrande partier med regeringsambitioner som inte sätter ekonomiskt ansvar högt på dagordningen.
  Ska det bli hemmamatch mot Frankrike framöver, tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.