Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Varför inte (M)?


Jag nyligen fått frågan varför jag inte bloggar under politik och opinion och varför det inte står (M) vid mitt namn. Undertonen var om jag inte står bakom partiets politik.

Jag är på flera sätt en ny Moderat, på andra en gammal. Som för alla hyfsat ärliga och tänkande politiker finns det saker i mitt partis politik jag inte tror på eller står bakom. Men jag tror att Moderaterna har den klokaste politiken för samhällets grundfunktioner, en politik som ger förutsättningar för både välfärd och utveckling. Det finns partier som betonar offentlig finansiering och välfärd mer, men med en politik jag tror skulle rasera välfärden. Riktigt snabbt om man ges chansen.

Sen vill jag – särskilt utom valrörelsetid – verkligen kunna skriva om precis vad jag vill. Förutom högst personliga reflektioner i ord och bild vill jag på olika områden kunna delta i samhällsdebatten utan att direkt kopplas ihop med mitt parti. Till exempel kring angelägna saker jag ser i mitt arbete inom utbildning och arbetsmarknad. Jag vill kunna lyfta och synliggöra vardagens viktigheter utanför politiska spår och mönster när det passar mig.

I USA kan en affärsägare sätta ut valaffischer i skyltfönstret, politiska motståndare handlar ändå. I Sverige är det eljest. En partibeteckning drar alltför ofta ner rullgardinen hos ett antal människor i halva befolkningen. Dumt och onödigt, men svårutrotat. Hoppas det förändras, vi behöver många fler öppet politiskt engagerade.

Jag har hur som helst beslutat driva den här samhällsbloggen som Jan Nilsson. Moderat lokalpolitiker i Vännäs, men inte alltid en partimegafon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.