Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dags att sansa sig

Det har skrivits och sagts mycket dynga i samband med det bestialiska mordet på Ikea i Västerås. Det har spritts osanningar på nätsidor och fällts felaktiga köksbordsdomar som aldrig kommer att tas tillbaka eller bes om ursäkt för. Det har odlats ”vi-och-dom” i sjuklig omfattning även av människor som verkar fullt kloka i vanliga fall. 

Samtidigt som jag hoppas att alla människor skyddas från mördaren och att han döms till mycket hårt och långt straff att avtjäna utanför vårt lands gränser hoppas jag att många läser den här artikeln. Där finns saker att noga lägga märke till och reflektera över.

Det är klart att det måste gå att diskutera vad ett land kan och är berett att göra för omvärlden och hur det ska gå till, men ibland känns trettiotalet otäckt nära. Både i den nära omvärlden och i det ofta katastrofalt korkade ras- och grupptänkande som blommar upp här hemma.

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Det är det inte.
      Men vi måste kunna hålla ett par tankar i huvudet samtidigt. Med nuvarande mediafokusering på mord och den aggressiva ”dumrasism” som tillåts ljuga och påstå vad som helst tror de flesta att morden flerdubblats – när de faktiskt minskat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.