Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tråkigt, IKEA


IKEA sänder upp en testballong och permanentar kontantförbudet i butiken i Valbo utanför Gävle. Hädanefter är det kort, punkt och slut.
Det är ingen vågad gissning att det blir fler butiker där Sveriges betalmedel inte tas emot.

En vän som arbetar med de sköraste i samhället hörde av sig ikväll och undrade hur jag såg på saken. Många av dem han möter dagligen kan eller får inte ha ett kort.

Jag tycker inte att det borde vara tillåtet att neka att ta emot Sveriges officiella valuta kontant. Trots att jag själv använder kort (alldeles för ofta) brukar jag undvika att återvända dit där jag förstår att man nekar kontanter.
Vi behöver de analoga pengarna av säkerhets- och beredskapsskäl, MSB uppmanar oss att ha en del gömt därhemma. Vi behöver även visa våra svagaste medborgare den medmänskligheten att vi kämpar för deras rätt att handla utan svårhanterade hinder.

Ikea, fortsätt inte den inslagna vägen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Svenne

  IKEA är på väg att avyttra sig själva i jakten på sista kronan på sista raden i bokföringen.
  Var och skulle köpa en altansoffa och provsatt denna och bestämde mig för att köpa. Plockade ihop soffan i hämtlagret och letade efter dynorna. Fick hjälp som sa att dynorna utgått och kommer inte att säljas mer. Varför har ni då soffan för provsittning med dynor som det finns pris på osv.?? Lämnade de plockade varorna i vredesmod på vagnen och fick mig världens utskällning. Så detta varuhus sätter jang inte en fot i mer. Tror Ingvar är skitförbannad där han sitter på sitt moln och övervakar vad som händer.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Ibland blir det fel, irriterande fel.
   Kontantförbudet är till och med ett planerat fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.