Om Josefin

Oh gawd

’Hej Josefin. Jag har haft så pass mycket nära kontakt med tonåringar, även om jag själv inte längre är det, att jag inser att det kan vara ganska stora skillnader i beteenden. Du hör tyvärr till extremisterna och jag tycker det är lite synd att VK låter dig ha en så framträdande plats i tidningen och bloggen. En del läsare kan tyvärr tro att du hör till den generella gruppen ungdomar, vilket du tack och lov inte gör. De flesta ungdomar visar ett betydligt mognare beteende; tar sin skolgång på allvar och uppför sig vuxet. Det är klart du ska vara som du är, men ge inte sken att alla ungdomar uppför sig likadant. Hälsningar Annmarie.’

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att alla mina inlägg går ut till Annmarie these days, men det känns väldigt aktuellt, och jag kan helt enkelt inte låta bli att försvara mig när anklagelserna sköljer över mig som en jävla tsunami.

När jag var i Stockholm med mina vänner i januari för att lyssna på Linda Skugge, pratade hon bland annat om hur man blir en bra krönikör. Enligt henne så har en bra krönikör en skrivarpersonlighet som vågar provocera och vara rättfram, och en vanlig personlighet. Detta stämmer in alldeles ypperligt på mig. Jag är en tönt i verkligheten! Jag vågar inte säga nej, jag låter jättebrudig när jag pratar, jag är värsta hönsmamman åt mina kompisar och jag är artig och vänlig trots att många inte förtjänar det (helt enkelt för att jag inte vågar annat = jag är en T.Ö.N.T). När jag skriver är jag självklart mig själv, men jag visar väl helt enkelt upp andra, mer radikala, sidor helt enkelt. Summa summarum: Jag är vass när jag skriver (ibland, åtminstone), en tönt i verkligheten och därför kan ni omöjligtvis känna mig bara genom att läsa bloggar som jag knåpat ihop under tio minuter framför burken.

Okej, så jag är alltså inte bara en omogen alkoholistloser – jag är en extremist också (jag kan bara inte låta bli att tänka på den där reklamen med kvinnan som ’inte bara var tandläkare utan också mamma’, som visades på tv för en massa år sedan, haha). Dessutom får jag på tok för stor plats i både papperstidningen som på nätet. Tack gode Gud för att det inte är Annmarie som avgör min framtid på Västerbottens-Kuriren, säger jag.

Sedan undrar jag på vilket sätt mina artiklar och krönikor i tidningen har varit så hemska och provocerande. Jag verkar verkligen inte kunna göra någonting rätt! Jag har liksom skrivit om bridgeklubbar, suddkonst, Norge, hur mycket jag hatar mobiltelefoner, varför ungdomar sörjer på nätet och diverse krönikor utifrån mina egna intressen. Vad har jag gjort/skrivit som är så extremt och hemskt att jag inte förtjänar att synas? Jag är helt säker på att alla ni där ute som tycker så illa om mig inte skulle läsa VK hälften så ofta om inte jag skrev. Jag är er drog and you know it, era mediaknarkare.

Jag vet fan inte om jag ska skratta eller gråta. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet, men istället censurerar jag mig själv (något som är bra att kunna när det handlar om kungafamiljen, Carola och andra vampyrmänniskor som suger livskraften ur en) och drar till replokalen.

Tack för alla fina kommentarer, förresten. I <3 You.

So long, lovers!

10 kommentarer

  1. Söderkisen

    Hej Josefin.
    Nää, Josse inte hör du till den generella gruppen ungdomar inte! Du är extremt mångsidig som hinner med både skola kompisar dataspelande och extrajobb. Många undomar rynkar på näsan åt att jobba i åldringsvården och torka skit -men inte du. Den varma empatiska krönikan du skrev om det i höstas gjorde mig nyfiken på ditt fortsatta skrivande. Intresset kvarstår!

  2. Beda, 83

    Josefin, du är bäst. Jag hjärtar dig big time och du är bäst som inte svarar med personangrepp. Efter att indirekt blivit kallad för alkis och socialfall och ändå vara ödmjuk, sötasöta J!

  3. Funny Valentine

    Vilken tur att det inte är bittra äldre kvinnor och män som bestämmer vad som skall uttryckas i media. Vissa verkar ha behov av att sätta munkavle på andra som inte delar just DERAS åsikt och inte vill leva sitt liv som DOM tycker är det rätta.
    Josefin! Jag gillar verkligen ditt sätt att skriva. Fortsätt så. Du kommer att gå långt.
    Till er med censurbehov: det finns säkert någon ”trevlig” diktatur som ni kan flytta till.

  4. Nina

    Hej Josefin!

    Suttit och läst igenom några av dina senaste inlägg undertiden jag väntar på att Lost ska börja (wiiii!) Och jag måste bara säga…. Right on bruden! Och Hur kan du hålla tempramentet så lugnt när tanter (med tydligen inget bättre för sig än att sitta framför datorn och internet som de uppenbarligen Föraktar så!) håller på och klankar på dig och din person. Jag skulle bli tokig… och jag ska ändå föreställa vara 24. Haha! Du tar det tonvis bättre än vad jag skulle ha gjort.
    Och vad är det här om att festa och supa skulle vara omoget? Har Annemarie någon som helst ANING om vad som försegår i landets uteliv? Vet hon det jag vet, med Min erfarenhet och ”hur pass mycket nära kontakt” jag haft med dreggiga, 50 åriga, Välbergade herrar i kostym som jag har fått sluddrandes över urringningen på Bishops Arms eller Lottas? Och hur många kärringar som varit Kanon i arslet suttit och skrikigt och skränat värre än de flesta fjortisar på samma ställen? Spytt, rammlat, osv osv. Eller, tillhör de inte din generation? Du kanske är äldre?… Eller yngre? Mognare? Sorry, men jag har faktiskt stött på alla de sorter. Och tyvärr, ungdomar är inte förtappade så länge de lär sig sina gränser, bryter sig ut från normer och fasader som satts av förstelnade tidigare generationer. Och Lever sina Liv, med skola och nöjen! För det är Det som ungdomar Gör och Ska göra.
    Med min Ypperliga och långlivade erfarenhet av Umeås uteliv, så blir jag Glad av att se ungdomar ha kul ute och hänga på Max och Frasses på helgnätterna efter en kväll ute med vännerna, tillsammans med resten av åldersspektrat i Umeå. Jag blir Inte glad av fulla vuxna som beter sig som as och beter sig som sagt, värre än fjortisar…

    Nu är det Lost, och jag håller tummarna att dom ska visa mycket av Sawyer! =D

    Skriv vidare Josefin och håll hårt på din stil! *Många kramar*

  5. Linn

    Hej Josefin! Jag läser med spänning dina blogginlägg och tycker att du skriver fantastiskt bra! Fortsätt vara som du är, du är bäst på det! Keep up the good work!

  6. Monica T

    Jag är 63 år och jag har levt ett händelserikt liv med boende både i Sverige och utomlands. Jag har mött många flickor som varit förtryckta på olika sätt och har haft svårt att hävda sig på många olika områden. Det tycker jag är sorgligt, du är toppen Josefin, jag blir glad av dig! Dessutom känner jag igen mig själv som ung och du kommer garanterat som mig. att klara dig bra i livet. Stå på dig! Dessutom tycker jag att det är rent förb. av Ann-Marie att slänga sig med fraser som extremist sådana uttryck ska man vara försiktig med annars finns risk för att de tappar i substans!!!!

  7. Lena

    Varför läser du Josefins blogg om hon nu är så omogen, extremist, förtappad, blivande socialfall osv osv??

    Varför sänker du dig till att göra kommentarer på hennes blogg om hon nu inte är värd det??

    Observera att jag inte ser något som helst fel med din blogg Josefin:)

  8. Lost Viking

    WORD girl…
    Du vet vad jag tycker….
    Sätter mina TH kalsonger på att Annmarie bara är avundsjuk och olycklig.
    Keep it up!

  9. Gnomemage lvl 27

    Utmärkt blogg, fortsätt fortsätt fortsätt! Och… vadå extrem? Du verkar ovanligt vettig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.