Om Josefin

Om Lök-Pinocchio och en arg tant

Hej, hej.

Är just hemkommen till min egen lägenhet efter en tidig födelsedagsmiddag med morsan och min kära bror (som av någon anledning kallas för Fimpen av alla sina polare). Vi åt som om det inte fanns någon morgondag, och så fick jag lite presenter i förskott. Under middagen berättade morsan att hon hade träffat stavgångshataren även den här morgonen, och att hon ropat ungefär samma sak som igår, men att det den här gången handlade om att hon skulle sluta för att det är så amerikanskt att gå med stavar. Morsan själv började fundera över huruvida hon skulle klara av att peta ner den här kvinnan med sina stavar om hon, i ren frustration och med skallen full av rent stavgångshat, skulle få för sig att gå till attack.

Efter middagen satt jag och käkade lite rå rödlök, och då började vi snacka om en tattig gammal Pinocchio-film från typ Tjeckien som fanns i filmsamlingen när jag var liten, i vilken Pinocchio fick en stor, gul lök att äta under sin första skoldag. Brorsan kom då fram till följande: ’Anledningen att folk på Carlshem tyckte att vi var så konstiga måste ju har berott på att alla där hade Nintendo och riktiga Disney-filmer, medan vi hade Sega och Lök-Pinocchio från Tjeckoslovakien.’ Jag tror fan att det ligger någonting i det han sa.

2 kommentarer

  1. bbb

    Tänk, redan stora damen 😉 Nu fattas bara att du får till updateringen av dina personliga uppgifter här till höger också eller har du fastnat i nåt slags tonårs-gymnasie-kris?
    Ha så kul i helgen, break a leg!

  2. Paps

    Ni hade AMIGA 500, 4 inspelade band med Disney-time och Transformers. En stimulerande men konventionell uppväxt! Vad kan man mer begära? Värre vore om ni fått en rå lök som lördags-godis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.