Om Josefin

Om vad man egentligen gör i Riga

Hej, hej.

Snackade just med Lovisa för att höra hur mycket jag är skyldig henne för kryssningen till Riga (har alltså fortfarande inte fått tummen ur röven och fört över pengar till henne), och hon påminde mig då om två saker. Dels att jag måste ta med mig bikini, eftersom det ju finns pool på båten samt möjlighet att få massage, men även att man måste ha med sig pass. Nu har paniken kommit krypande, eftersom jag inte vet vart passhelvetet är eller om det ens gäller längre. Vet dock hur jag ser ut på passbilden, och att döma av looken så borde bilden vara från 2005, och alltså borde passet fortfarande inte ha gått ut. Eller hur?

Tydligen får tio timmar på sig att knalla runt i Riga, något som jag inte heller visste. Någon läsare som varit där? Har ni några tips på sevärdheter? Vågar man ens lämna båten utan att bli rånmördad på både sin plånbok full med kvitton samt sin stenåldersmobil?

Ja, ja. Idag har jag inte gjort många knop, förutom att jag knallat in till stan och mött upp med biljettvinnaren Susanna, samt hämtat ut mitt eget armband. Tänkte dra mig mot Folkets Hus strax innan åtta och sedan börja jobba. Känns både bra och roligt, och jag hoppas av hela mitt hjärta att jag träffar Julia Wiberg, som ska vimmelfotografera, där. Hon är kul.

Nu ska jag fortsätta göra mig i ordning. Har flätor dagen till ära. Små, små flätor bestående av det tunnaste och mest slitna håret på det norra halvklotet. Lite bonn-romantiskt, så där.

En kommentar

  1. bbb

    Jag var där -97 så mycket kan ju ha hänt. Att bara sätta sig med en pilsner nånstans runt torget och titta på folket var en höjdare. Du kommer att förstå när du är där 😉
    Katedralen är ju häftig och det finns också massor av shopping. Smycken är en stor grej. Om du orkar kuta runt kan du göra en del fynd fast oftast långt från centrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.