Om Josefin

Om en farfarsålder

Hej, hej.

Farsan ringde för ett tag sedan och undrade om jag vill komma till Stockholm i början av september och spendera kvalitetstid med honom och hans fru Anna, samt med mina kära bröder med flickvänner (nu slog det mig att jag är den enda i hela min familj som är singel. Vad har de, mitt kött och blod, egentligen gjort för ont för att förtjäna ett sådant straff?). Det vill jag ju, såklart, fast bara om jag inte ska till Grekland med Becker just då. Men eftersom hon sitter och gömmer sig i en stuga någonstans i södra Sverige för tillfället så har jag svårt att tro att den där resan vi hittat kommer att bli av. Men vi får väl se.

Jag och pappa pratade även om att han fyller sextio år i januari. Sextio år. En riktig farfarsålder, med andra ord (sorry farsan). Han snackade om hur han var trettio år när min äldsta brorsa föddes, och hur han då tänkte på att det år då Johan skulle fylla trettio, så skulle han själv fylla sextio. Sedan hade han tänkt på hur avlägset det kändes, men hur det i dag kändes som att åren bara rusat i väg. Sedan fick han nog ett släng av dödsångest. Och sedan fick jag ett släng av dödsångest. Och sedan pratade vi bara om vilken rolig fest det kommer att bli, och om hur han just nu letar en lokal stor nog att rymma massa folk och ett bra band. Jag personligen tycker att han borde göra en Blondinbella och arrangera festen på ett kryssningsfartyg. Kanske med karaoke. Kanske med utklädningstema. Kanske med Färjan-Håkan i baren, så att jag proppa igen kakhålet på honom med gröna oliver och pickled eggs om han säger "inga konstigheter!" en gång till.

 

I brist på andra bilder på pappaskrutten ger jag er… sjuttiotalspappa! Förresten vill jag göra klart för alla att sextio egentligen inte är någon ålder. I dessa dagar är det ju ganska fräscht, till och med. (Fast alla män i den åldern som får för sig att slå sig ned vid mitt och mina tjejkompisars bord och säga äckliga saker när vi är på, låt säga TC, kan ju titta sig i spegeln och sedan dra rakt åt jävla helvete). Men skit samma. Här är han ju… sjuttiotalspappa!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.