Lenas

Ord är makt

Nu är den underbara tiden av familjeliv, kyrkobesök, bara-vara-dagar, god mat och snälla människor på upphällningen. Gick i morse in hit för att skriva men kom av mig. Någon hade kommenterat ett av mina senaste inlägg. Mr Herbert!

Han skriver om 90-talet och tycker att jag gnäller i jämförelse med de oerhörda försakelser pensionärerna då fick utstå.

Måste säga att förmiddagen varit skakande.

Tja, jag minns ju så lite av 90-talet. Rutans minne är däremot gott för att inte tala om Biggans.

Biggan kom lagom till eftermiddagskaffet på visit. Vi tre damer dryftade i tur och ordning:

1. 90-talet.

2. Varför karlar ’har åsikter’ och kvinnor ’gnäller ’.

3. Hur det kommer sig att männen generellt har 6.000 spänn mer i pension än kvinnor och att den differensen håller sig om man jämför olika åldersgrupper. En nittioårig man har således mer i genomsnittspension än en 65-årig kvinna! Underligt med tanke på hur långt jämställdheten gått.

Biggan minns med säkerhet att hon blev av med 3 semesterdagar under 90-talet och Rutan menade att på den tiden var det så att ALLA fick betala. Pensionarer som arbetande. Solidariskt ALLA!

Vi var alla helt eniga: Nää, snäll kan man inte vara längre. Punkt slut!

4 kommentarer

 1. Lotten i bloggen bredvid

  Nog är det lustigt att en del män gott tycker att kvinnorna kan ta de lägre pensionerna, men blir djupt förorättade och yrar om hur kränkta de blir när de själva ska konkurrera på samma villkor som kvinnor. Min mormor har varit hemmafru i hela sitt liv och resultatet är att hon nu, som änka, ska leva på lite och ingenting. Dubbelmoral kallas det visst… Snäll är överskattat. Tyvärr. Man måste se om sitt eget hus.

 2. lena

  Tack Lotten för respons.

  6.000 spänn/mån skulle det vara. Träffade en karl som sa att han tyckte det var tur att hans hustru gått bort före honom för hon skulle knppast klara sig som änka… Det är den bistra sanningen. Din mormor är inte ensam men om man tar upp problemet är det ju bara ”gnäll”. F ö är vi närmare 900.000 kvinnor 65+ och en storhop lever mycket knapert.

 3. Herbert

  Rubriken Ord är makt förstår jag inte. Du och dina väninnor Rutan o Biggan har alldeles rätti, att alla fick betala på 90-talet. Övriga resonemang om fakta är meningslösa, då du stöttar dej på Lotten i bloggen bredvid. Att diskutera med enögda feminister är meningslöst. Det är som att kämpa mot väderkvarnar, som flaxar runt sin egen axel utan att komma någonstans. Ha det bra, Lena.

 4. Herbert

  Jag glömde ju, att hänvisa till Pressmeddelande 081229, som lyder: ”Svenska pensionärer har det bäst i Europa”. Detta är en sammanställning av statistik från 23 olika europeiska länder, som AMF har gjort. Frågor kan ställas till Anna Allerstrand, Trygghetsekonom AMF, tel. 070-519 24 60. I totalpoäng är Sverige och Österrike bäst. Bäst poäng har Sverige i ”Förväntad levnadsålder”, Fysiska behov, Hälsoproblem p g a otillräcklig omsorg, Komsumtion-Kultur o fritid samt ”Hur lyckliga?”. När det gäller inkomster ligger Österrike, Holland, Tyskland, Frankrike o England inte oväntat bäst till. Lyckligast är danskarna tätt följd av Sverige. Så, tänk på hur lyckliga VI är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.