Lenas

Göran har förlorat tron…

 

Hej!

Till sopplunchen hos Rutan blev det vanligt hårdbröd och vatten. Tja, vattnet var kolsyrat, det är det som är så bra med att äta hos Rutan. Man får kolsyrat vatten. Härligt!

Just när Rutan skulle sätta på lite kaffe, råkade hon titta ut genom fönstret.

– Men buddibuddibudd då, så söta små fåglar. Duuududuelidu… dom sitter och äter och titta … dom har tofsar på huvudet.

Jag sprang upp för att kolla. Jo, fullt med småfåglar i oxeln.

Inte kunde jag berätta vilken art det var. Såna här gånger är det synd att inte Majsan finns i närheten. Hon skulle direkt artbestämma.

Som en blixt försvann alla små pippifåglarna och när jag sökte orsaken såg jag att en kaja satt och mumsade på talgbollen som fru Blå hängt ut på oxelgrenen. Kajan hade tagit tag i den hängande bollen och placerat den uppe på grenen så det blev bekvämt för den rackaren att sitta och käka i sig hela bollen.

– Ärtbössa, väste Rutan.

Tja, det var ju inte det jag skulle berätta egentligen,  utan om Göran med G som ska intervjuas i NyaStudio Ett kl 16.

För någon vecka sedan hörde jag honom deklarera att han inte TRODDE att pensionärerna fått det sämre. Tvärtom, de har fått det bättre.

Jag minns att jag skrek för mig själv: TROR OCH TROR!

Jädrigt upprörande tycker jag.

Men se, nu har han blivit avfälling i sin tro. Nu ska alla pensionärer få sänkt skatt så de närmar sig "de som arbetar".

Undrar vad den kristlige tänker om de sjuka och arbetslösa? Jag tycker nog att allt verkar lite nasseaktigt jag. Tjingeling!

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Majsan

  Ett sätt att förhindra kajor, skator och andra glupska fulingar att käka upp maten för småfåglarna är att hänga ex talgbollen i en stadig ståltråd. Då får dom tji!

  Dom vackra sidensvansarna, inte så små ju, är kända för att mumsa på jästa bär och då blir dom på pickalurven.

  Känner dåligt samvete för att jag bara matar skatorna men dom är så vackra och underhållande att se på. Ska hänga ut talgbollar åt mesarna idag, på altanen, så att jag kan se dom från mitt arbetsrum, där jag häckar för det mesta i denna vargavinter.

 2. Lena Strömberg

  Men kära Majsan!

  Det här var små fåglar, lite svarthättade som jag såg dem… och dom burrade upp sig… kan de ha varit sidensvansungar?
  Förlåt en novis men jag har för mig att sidensvansarna är större. Annars var det ju rätt, flocken och mumsa på kvarvarande oxelbär.
  Tror du man kan bli på pickalurven av dom? Hehehe! Lena

 3. Lena Strömberg

  Något ditåt i alla fall… Konstigt är det att en del av befolkningen, de som har det sämst ställt, ska betala mer skatt än andra. Ja, Göran säger ju BITALA… Haha!
  Talet om ”Verklighetens folk” är ju också mysko… En sån som jag t ex hör väl till ”vanligt folk, som Göran talar om. Jag har varit hemmafru och senare i livet jobbat med ett vanligt förekommande kneg.
  Men ändå – jag har ett genuint intresse av konstarter som jag förstår att Göran skulle såga som varande elitistiskt. Jag tillhör ingen maffia så vitt jag vet men det är klart att det lutar åt vänster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.